Territori i Sostenibilitat licita les obres d’integració urbana de la línia d’FGC als barris de Gràcia i de Can Feu, a Sabadell

4/08/2017. Les obres comportaran una inversió de 25 M€ i començaran la tardor vinent.
Els treballs consistiran en el cobriment de les vies del ferrocarril en un tram de 375 metres de longitud.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres d’integració urbana de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) als barris de Gràcia i Can Feu, a Sabadell (Vallès Occidental), per un import de 25 MEUR i un termini d’execució de dos anys. L’obra, que començarà la tardor vinent, consistirà en el cobriment de les vies del ferrocarril en un tram de 375 metres de longitud que discorre en superfície, des del carrer Sobarber fins passat el passeig de Can Feu.

La generació d’aquest nou tram cobert implicarà la modificació de les rasants dels carrers de l’entorn i del pendent de les vies al llarg de 975 metres, fins enllaçar en superfície amb les vies existents al terme de Sant Quirze del Vallès.

La solució s’ha desenvolupat en coordinació amb la Taula Tècnica de Can Feu, de la qual formen part l’Ajuntament de Sabadell i diverses entitats i associacions veïnals de la ciutat. Aquesta actuació permetrà millorar la permeabilitat i la mobilitat a l’entorn de la línia d’FGC, alhora que crearà un nou espai per a l’ús ciutadà.

Una línia de ferrocarril ampliada
El 20 de juliol passat va culminar el perllongament de la línia d’FGC a Sabadell, amb la posada en servei de 3,7 quilòmetres nous de via i tres noves estacions: la Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord. El setembre de 2016 van entrar en funcionament 1,5 quilòmetres de via i dues estacions –Can Feu I Gràcia i Plaça Major.