Restablerta la circulació ferroviària al tram Els Guiamets – Marçà

· Tècnics d’Adif i Renfe han finalitatzat els treballs per a la retirada des vagons i de la reparació dels danys a la infraestructura

Tarragona, 17 de juliol de 2017 (Adif i Renfe)
A les 07.14 hores d’avui s’ha restablert la circulació ferroviària al tram Els Guiamets-Marcà, que es trobava interrompuda des de dijous a la tarda a causa de la sortida d’eixos de sis vagons d’un tren de mercaderies. Aquesta incidència no va ocasionar danys personals.

El restabliment de la circulació s’ha produït després dels treballs realitzats conjuntament per Adif i Renfe per a l’encarrilament i retirada dels vagons afectats i de la resta de la composició i de la reparació dels importants danys ocasionats a la infraestructura ferroviària. La complexitat d’aquestes operacions s’ha vist augmentada pel fet que una part important de les tasques s’ha hagut de realitzar a l’interior d’un túnel.

Prop de 30 tècnics d’Adif i Renfe han treballat simultàniament a aquestes operacions. A més, Adif ha desplaçat maquinària pesada i lleugera de via, com retroexcavadores, una pala carregadora, bateadora i una perfiladora. Per part de Renfe s’han traslladat dos tren tallers i un camió bivial.

Per a facilitar la mobilitat dels viatgers dels trens afectats de la línia R15 al tram Reus . Mòra, durant la interrupció del servei, Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera. Aquest dispositiu ha comptat amb personal d’informació i atenció al client, així com 8 autobusos per completar el recorregut per carretera.

Adif i Renfe han obert una investigació per a determinar les causes que han provocat aquesta incidència.