Servei reduït al telefèric de Montjuïc el dia 24 de juny, per convocatòria d’aturada

22 de juny del 2017.- L’empresa confirma la disposició a millorar les condicions salarials de la plantilla fins al màxim que permet el règim econòmic dels ens públics.

En relació amb la convocatòria de vaga plantejada pel sindicat CGT al telefèric de Montjuïc per al dia 24 de juny, Sant Joan, entre les 12.45 i les 18.15 hores, l’empresa operadora, Projectes i Serveis de Mobilitat, SA, informa del següent:
– L’empresa ha exposat repetidament la seva disposició a millorar les condicions econòmiques de la plantilla, dins dels marges fixats per al sector públic, mitjançant un acord salarial de tres anys de durada. Els increments proposats són de l’1% per als anys 2017 i 2018, i de l’1,5% per al 2019. A més, l’empresa ha ofert aplicar de manera immediata un increment a compte de l’1%, amb efectes de l’1 de gener passat, una mesura que la part social ha rebutjat.
– De manera addicional, l’empresa ha proposat establir un nou concepte retributiu variable per increment de la productivitat, basat en la disponibilitat de la plantilla. A més, ha ofert consignar el compromís de negociar les reivindicacions inicials del personal (increments 2 punts superiors a l’IPC, plusos i altres mesures de contingut econòmic que estan fora dels límits actuals del sector públic) en el moment que el marc legal i pressupostari ho permeti.
– L’oferiment ha estat reiterat i ampliat a la reunió de mediació que ha tingut lloc aquesta setmana al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i ha estat novament rebutjat per la representació sindical.

A pesar de la voluntat dialogant de l’empresa, els convocants han optat pel manteniment de la vaga, cosa que comportarà la suspensió del servei del Telefèric entre les 12.15 i les 18.45 hores del dia 24 (des de mitja hora abans i fins a mitja hora després de l’horari de la convocatòria, temps necessari per a l’aturada i l’arrencada del sistema). L’horari d’obertura al públic aquest dissabte serà doncs de 10 a 12.15 i de 18.45 a 21 hores.

Projectes i Serveis de Mobilitat lamenta els inconvenients que això pot suposar per als usuaris d’aquest transport d’oci i recorda que la mobilitat a l’interior del Parc de Montjuïc continuarà en tot cas assegurada amb la línia d’autobusos 150 (Plaça Espanya – Castell de Montjuïc).