Janet Sanz valora l’inici dels treballs del col·lector de Prim però reclama que al 2017 es reactivin totes les obres que s’han de fer a la Sagrera

AJUNTAMENT DE BARCELONA.- Nota de premsa

· La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, han visitat les obres del col•lector de la Rambla de Prim, que avui s’han iniciat.
· Janet Sanz considera que el 2017 s’han d’activar també les obres de la llosa de fons de l’estació de la Sagrera i l’estació de Sant Andreu Comtal perquè, segons ha assegurat, “portem massa temps esperant”.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha assistit a la visita d’obres del col·lector de la Rambla de Prim que ha dut a terme avui el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. Durant la visita, la comitiva ha pogut comprovar com s’han iniciat les obres d’aquesta infraestructura, una actuació que és indispensable per la continuació dels treballs de l’estructura i els accessos de la futura estació de la Sagrera.

Janet Sanz, ha qualificat el desbloqueig de les obres de Prim com una qüestió fonamental per continuar els treballs i ha valorat que el ministeri de Foment hagi complert el primer compromís que va adquirir després de la reunió amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la qual va assegurar que s’iniciarien les obres del col•lector abans de l’estiu. “Era absolutament necessari i indispensable desbloquejar i començar les obres que tenen a veure amb el que és el desenvolupament de la futura estació de la Sagrera”, ha subratllat.

No obstant, la tinenta d’alcaldia s’ha mostrat exigent per tal que es compleixin la resta de compromisos pendents per part del ministeri. “Per nosaltres segueix essent igual d’important que continuem treballant per poder desbloquejar d’una vegada per totes el que és el desenvolupament de la llosa de l’estació, perquè sabem que hi ha recursos i perquè sabem que es pot fer”, ha dit Sanz, que també ha ressaltat la importància de reprendre els treballs a l’estació de Sant Andreu Comtal. En aquest sentit, ha demanat que es prenguin les decisions jurídiques necessàries per tirar endavant les obres en aquest espai.

“Aquest 2017 no només s’han d’activar, com avui posem de manifest, les obres del col•lector de Prim, sinó també les obres de la llosa de l’estació de la Sagrera i les de Sant Andreu Comtal”, ha assegurat. “Per nosaltres és indispensable perquè portem massa temps esperant, nosaltres i la ciutadania que n’està patint les conseqüències a peu de carrer, a peu de barri i en el dia a dia”, ha afirmat.

La tinenta d’alcaldia ha agraït a ADIF les tasques perquè avui les obres del col·lector de Prim siguin una realitat però alhora ha reiterat la demanda d’execució de la resta de treballs amb la major celeritat possible. “Exigir i demanar que això no s’aturi. Aquest ritme de treball ha de completar-se amb la finalització d’aquestes obres el més aviat possible i aconseguir que el 2017 puguem dir que han començat, que s’han reactivat, totes les obres de la Sagrera”.

El ministre de Foment, ha anunciat avui que esperen que les actuacions de la Sagrera estiguin acabades el tercer trimestre de l’any 2020. Davant d’això, Sanz s’ha mostrat prudent, perquè durant aquests darrers anys hi ha hagut “masses sorpreses”, i ha afirmat que l’important és anar manifestant i demostrant que hi ha aquesta voluntat de reactivació i que les coses es van fent correctament, treballant perquè les obres puguin finalitzar el més aviat possible.

L’execució del nou col•lector de la Rambla Prim és indispensable i fins ara era limitant per a marxa de les tasques de la Sagrera. Aquest projecte es va adjudicar a finals del 2015 i fins avui les obres havien estat aturades. L’Ajuntament de Barcelona va realitzar els treballs previs de retirada d’arbrat, semàfors, desplaçament d’enllumenat i parada de bus en aquesta zona, per tal de fer possible l’inici de les obres, acabant aquestes tasques l’11 de desembre del 2016. Amb l’inici d’aquesta intervenció desapareix un punt crític en la marxa de les obres a tot l’àmbit.