FGC adjudica la instal·lació d’un nou sistema de megafonia a l’estació de Pl. Espanya

15/06/2017.- El nou sistema de megafonia permetrà pal·liar els efectes derivats de les característiques arquitectòniques de l’estació.
La megafonia és un dels principals sistemes d’informació en temps real a les instal·lacions de Ferrocarrils.

Megafonia Pl. Espanya
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat per un import de 292.000€ el subministrament i la instal·lació d’un sistema integrat de megafonia a l’estació de Pl. Espanya de la línia Llobregat-Anoia. El projecte consisteix en la renovació de l’actual sistema de megafonia de l’estació per millorar la qualitat d’emissió dels missatges que es donen als clients.

La solució dissenyada, innovadora pel que fa al conjunt d’estacions de Ferrocarrils, està basada en tècniques d’electroacústica on els equips finals permetran el processat digital del senyal d’àudio. Mitjançant aquest mètode es podran mitigar els efectes negatius que les característiques arquitectòniques particulars de l’estació apliquen a la propagació de l’ona acústica derivant en una menor percepció del missatge per part del client.

El termini d’execució previst d’aquests treballs és de dos mesos. Per l’estació de Pl. Espanya passen diàriament 18.200 viatgers.

Una informació al client de qualitat
La megafonia és un dels principals sistemes d’informació en temps real a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, juntament amb les pantalles informatives i les xarxes socials. Els missatges que ofereix tenen una gran incidència en el funcionament habitual d’aquestes instal·lacions, aportant als clients informació actualitzada en tot moment pel que fa l’itinerari dels trens, les possibles incidències o missatges que promouen el comportament cívic entre els usuaris.

La informació en cas d’incidència és un procés clau en la prestació del servei d’FGC ja que en cas d’alteracions els viatgers necessiten informació puntual i veraç per a poder preveure les alternatives o conseqüències de l’afectació en la seva mobilitat.

La gestió d’aquesta informació és un procés d’elevada complexitat, per aquest motiu a FGC existeix un comitè específic que va ser creat amb l’objectiu de monitoritzar i introduir millores de manera permanent en la informació al client en cas d’incidència. Aquest comitè treballa analitzant cada una de les incidències i la resposta donada, així com els indicadors de qualitat i satisfacció percebuda pel client en el moment que es produeix qualsevol afectació al servei, per petita que sigui.

En els darrers anys, la satisfacció del client d’FGC en l’aspecte d’informació al client en cas d’incidència ha crescut 4,06 punts, passant dels 67,20 als 71,26. Sens dubte, per les millores introduïdes en tots els àmbits.