Comencen les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de Jaume I de l’L4 del Metro

12/06/2017. S’instal·laran dos ascensors i es remodelaran els dos vestíbuls per adaptar l’estació a persones amb mobilitat reduïda.
· Els treballs comportaran una inversió de 4 milions d’euros i finalitzaran l’estiu de 2019.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat avui les obres de millora de l’estació de Jaume I de l’L4 de Metro, a Barcelona, que permetran l’adaptació de la infraestructura a persones amb mobilitat reduïda. Els treballs, que comporten una inversió de 4 milions d’euros, finalitzaran l’estiu de 2019.

L’estació de Jaume I de l’L4 disposa de dos vestíbuls independents, connectats per un passadís sota les vies, a banda i banda de la Via Laietana: a la plaça de l’Àngel i al carrer de l’Argenteria. Els vestíbuls se situen al mateix nivell que les andanes; així, les obres consistiran en la instal·lació de dos ascensors de carrer, un per a cada vestíbul.

L’actuació inclou també la remodelació dels dos vestíbuls. Al vestíbul de la plaça de l’Àngel es crearà una nova sala de cap d’estació i, al del carrer de l’Argenteria, s’executarà un nou tram d’escales fixes per a connectar el carrer i el vestíbul, que substituirà el tram d’escales actual. A tots dos vestíbuls, es renovaran les màquines validadores. Finalment, es recreixeran les andanes per eliminar el desnivell existent amb els trens.

91% de la xarxa, adaptada
El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda 140 de les 154 estacions que té la xarxa de Metro de Barcelona; és a dir, el 91% són accessibles. Les estacions restants estan en fase de projecte.