Una nova invasió de vies a Montcada i Reixac causa retards i afectacions importants als serveis de Rodalies

Des de les 19.45 hores
· Renfe està informant als viatgers d’aquesta possible incidència des de l’inici del servei
· Per minimitzar l’afectació, Renfe està desviant trens per vies alternatives i encaminant viatgers a l’AVE de Girona

Barcelona, 23 de maig de 2017 (Renfe)
Des de les 19.45 hores, una nova invasió de vies a Montcada i Reixac està comportant importants retards i afectacions als serveis de Rodalies de Catalunya, principalment a les línies R2 nord i R11, i també a l’R1, R3, R4 i R7.

Com en anteriors ocasions, Renfe tenia coneixement de la concentració prevista per xarxes socials i davant la possibilitat de la invasió de vies ja va preveure les accions que s’estan duent a terme per a minimitzar les afectacions als clients:
· Desviament de trens de la línia R2 nord per Montcada-Reixac Manresa – Cerdanyola Universitat – Mollet
· Desviament de trens de la línia R11 via Mataró
· Encaminament de viatgers destinació Girona – Figueres als trens AVE d’aquesta relació

Aquestes modificacions de recorregut poden comportar increments del temps de viatge i retards superiors als 30 minuts que aniran augmentant en funció del que es perllongui el tall de via.

En quant al plantejament de prestar un servei alternatiu per carretera es manifestament impossible establir aquesta possibilitat degut a les circumstàncies d’una situació, invasió de vies, que està totalment prohibida i sobre la qual no es pot tenir una previsió.

És inviable donar cobertura en hora punta a les diferents línies de Rodalies que poden resultar afectades tenint en compte la gran dispersió d’aquesta afectació amb nombroses estacions intermèdies.

Renfe està informant des d’ahir a la tarda a través de tots els seus canals de comunicació i atenció al client (megafonia de trens i estacions, @rodalies, @renfe, app de rodalies, rodaliesdecatalunya.cat, renfe.com, 900 41 00 41 i personal d’atenció al client).

A partir de les 19:52h
Circulació restablerta a Montcada i Reixac. Afectacions que poden superar els 30 minuts. Recuperació progressiva de freqüencies