Sant Andreu reurbanitzarà el carrer del Cardenal Tedeschini

AJUNTAMENT DE BARCELONA.- Nota de Premsa

28/05/2017.- Les obres, que començaran a l’octubre, permetran reordenar els usos actuals de tot l’àmbit i ampliar l’espai destinat als vianants, que passarà del 25% actual al 60%.

Es renovarà la pavimentació, la xarxa de clavegueram i l’enllumenat urbà, es plantaran 23 arbres nous –jacarandes– i s’instal·larà nou mobiliari urbà.

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte de reurbanització del carrer del Cardenal Tedeschini en el tram entre els carrers de Pardo i de Concepción Arenal, al districte de Sant Andreu. El consistori té previst iniciar les obres el mes d’octubre i finalitzar-les en quatre mesos i mig, i destinarà 1.032.164,70 euros (IVA inclòs) a millorar les condicions de la via i ampliar la superfície destinada als vianants.

L’actuació es desenvoluparà sobre una superfície total de 3.217 metres quadrats. El canvi d’imatge del carrer suposarà renovar-ne la pavimentació, la xarxa de clavegueram i l’enllumenat urbà, plantar arbrat d’alineació i instal•lar nou mobiliari urbà –cadires, papereres i pilones.

El carrer mantindrà la seva configuració en plataformes segregades –vehicles i vianants– degut a la distància entre façanes, de 20 metres. No obstant, es reordenaran els usos actuals per ampliar l’espai destinat als vianants, que passarà del 25% actual al 60%, invertint l’ordre de prioritats actual.

Així, s’ampliarà la vorera nord del costat de la Masia de Ca l’Armera fins a 7,5 metres, i la vorera sud, fins a 4,5 metres. L’amplada de la calçada es reduirà fins a 8,2 metres, amb un carril de circulació de sentit únic de 4 metres i dos cordons d’aparcament de 2,1 metres cadascun.

Pel que fa a l’arbrat, es retirarà l’existent d’alineació i se substituirà per 23 exemplars de jacaranda separats cada 12 metres. Finalment, l’enllumenat urbà estarà format per columnes de 7,5 metres d’alçada i lluminàries de tecnologia LED.