Janet Sanz reitera l’exigència de Barcelona perquè s’iniciïn les obres de la Sagrera abans de l’estiu

AUNTAMENT DE BARCELONA.- Nota de Premsa

25/05/2017.- El ministeri de Foment s’ha compromès avui a iniciar les obres del col·lector de Prim abans del 21 de juny

Aquesta tarda s’ha celebrat una nova reunió del Consell d’Administració Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV), demanada per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, en la qual hi han pres part com a representants de l’Ajuntament la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, a més del Secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez Pomar, i el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

A la trobada, el ministeri de Foment ha concretat els terminis de represa d’obres de la Sagrera que ja va avançar el Ministre de Foment després de la seva trobada amb l’alcaldessa, posant com a data màxima per l’inici dels treballs al col·lector de Prim el 21 de juny. També s’ha compromès a reiniciar obres a la tardor a l’estructura i als accessos de l’estació, intervencions imprescindibles per tirar endavant el projecte.

A la reunió d’avui també s’ha acordat la cessió a BSAV, per part d’Adif, d’un total de 9 finques ubicades en tres sectors de l’entorn de la Sagrera de 60 mil m2. Aquesta transmissió permetrà a la societat vendre sòl per finançar les obres i activar la reurbanització de la zona.

La tinenta d’alcaldia, Janet Sanz ha anunciat que espera que abans de la data anunciada comencin les obres del col·lector i ha avançat que des de l’Ajuntament se serà “absolutament exigent” i que “s’estarà amatent” perquè això es compleixi. “És urgent i necessària la recuperació i la represa de les obres de la Sagrera i de Sant Andreu Comtal, la ciutadania fa molt de temps que està suportant uns grans greuges de barris separats i fracturats i a més d’una estació que no dóna les cobertures bàsiques i fonamentals com és l’accessibilitat”.

Sanz també ha reclamat el compliment del compromís del ministre de reactivar els treballs dels accessos i la llosa de fonamentació de l’Estació durant el tercer trimestre d’aquest any. “No ens conformem només amb el col·lector de Prim, que és la primera obra que s’ha de reactivar, sinó que és fonamental desllorigar tot el que és l’entramat de modificats que es van acumulant a la Sagrera i sobretot, la llosa de fons i el primer nivell de forjats”, ha explicat.

La tinenta d’alcaldia ha finalitzat reiterant l’exigència absoluta de la ciutat en aquesta obra que porta masses anys esperant, i ha afegit que el juny es veurà si es pot recuperar la confiança i si hi ha voluntat política des del Govern de l’Estat en relació als compromisos essencials de la ciutat i de la mobilitat sostenible.