FGC licita l’ampliació del parc mòbil del cremallera de Vall de Núria per guanyar capacitat de transport

• L’objectiu és donar resposta a l’augment progressiu de visitants a la Vall de Núria. Aquesta última temporada d’hivern el Cremallera de Núria ha registrat un 25% més de clients que la temporada anterior
• Una nova locomotora, dos cotxes remolc i 2 nous cotxes intermedis reforçaran el parc mòbil actual de l’estació de muntanya del Grup FGC Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat l’ampliació del parc mòbil del cremallera de Vall de Núria per guanyar capacitat de transport a l’estació de muntanya de Vall de Núria. La licitació suposarà l’adquisició d’una novalocomotora mixta de tipus bimodal, és a dir, podrà circular tant per les vies convencionals com en el sistema cremallera i el funcionament habitual serà utilitzant tracció elèctrica però permetrà operar utilitzant combustible dièsel en cas de fallada del subministrament elèctric.

Amb un termini d’execució de 21 mesos i un import total de 9.667.900 euros, la licitació també contempla l’adquisició de dos cotxes remolc i 2 cotxes intermedis.

Els nous cotxes estaran dissenyats amb criteris d’accessibilitat, per tant disposaran d’una zona dedicada a PMR i a més s’implementarà en tot el parc mòbil aire condicionat per millorar les condicions de confort per als usuaris.

Aquesta ampliació permetrà donar resposta a l’augment de la demanda que ha registrat els últims mesos l’estació de muntanya del Grup FGC i incrementar l’oferta en dies de màxima afluència. D’aquesta manera, durant l’última temporada d’hivern el Cremallera va registrar 139.023 viatgers, el que suposa un 24,67% més de clients que la temporada d’hivern 2015-2016 (111.508).
19 de maig de 2017