FGC adjudica la instal·lació d’un nou ascensor a l’estació de La Floresta

10/05/2017.- El nou ascensor se situarà al costat de l’edifici de l’estació a l’andana sentit Barcelona.
Aquesta modificació millora l’accessibilitat de La Floresta tot i ja estar adaptada a les persones amb mobilitat reduïda.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat per un import de 283.000€ les obres per instal·lar un nou ascensor d’accés a la via 2 de l’estació de La Floresta de la línia Barcelona-Vallès. Actualment aquesta estació ja disposa d’un ascensor a l’andana sentit Vallès i l’altra andana disposa d’una entrada a peu de carrer. Tot i això, amb aquest nou ascensor es millorarà l’accessibilitat dels veïns que vulguin anar en sentit Barcelona des de la plaça de Josep Playà.

FGC i Ajuntament de Sant Cugat han treballat conjuntament per fer possible aquesta actuació, que millorarà l’accessibilitat especialment per persones amb mobilitat reduïda. Es portava temps treballant i buscant una solució per fer aquesta millora, i d’entre les diferents opcions valorades finalment s’ha concretat la construcció d’un nou ascensor.

La previsió és que les obres, a càrrec de FGC, estiguin enllestides a finals d’aquest any. FGC i l’Ajuntament de Sant Cugat han acordat que el manteniment i conservació del nou ascensor anirà a càrrec del consistori.

Prop del 100% d’estacions adaptades
FGC és una de les empreses de transport ferroviari amb els millors índex d’accessibilitat del món. L’índex d’adaptació a les persones amb mobilitat reduïda de Ferrocarrils se situa actualment en el 99%. D’aquesta manera, el 100% dels trens i les estacions de les línies Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla estan adaptats. A la línia Barcelona-Vallès, el 100% dels trens estan adaptats i només queda pendent l’estació d’El Putxet, que actualment es troba en obres. Un cop acabin aquestes obres a la primavera tota la línia serà accessible.