L’11è Concurs de Relats Curts Online de TMB recorda els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 92

27 d’abril del 2017. Els participants tenen fins al 31 de maig per optar a guanyar en les cinc categories, una de les quals vinculada al món Disney. Entre els premis hi ha tres viatges

L’onzena edició del Concurs de Relats Curts Online de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat amb l’obertura del lloc web interactiu relatscurts.tmb.cat, on els interessats poden participar i on es recolliran i publicaran els originals presentats fins al 31 de maig.

L’usuari pot participar en cinc categories: Relat lliure, TweetRelat, Instarelat i dues novetats d’enguany, Els Jocs de Barcelona 92 i Relat Aventura.

Una de les noves categories s’escau convenientment en aquesta edició, ja que coincideix amb el 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona i el concurs commemora així l’efemèride. Els relats que participin en aquesta secció hauran de tenir 1.992 caràcters i versar sobre algun record del que va significar per a la ciutat acollir un esdeveniment esportiu de nivell mundial tot relacionant-ho amb els transports de TMB. La secció es fa en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i Iberia.

L’altra categoria que s’estrena és el Relat Aventura, en col·laboració amb Disney. L’estrena del nou film de la saga de Pirates del Carib, així com els seus ja mítics personatges, ha de servir d’inspiració per participar en aquesta categoria. La història no ha de superar els 3.500 caràcters.

A la secció Relat lliure, les narracions hauran d’estar escrites en una sola pàgina (màxim de 3.500 caràcters), en català o en castellà, i han de versar sobre una història viscuda o imaginada en un bus o al metro i també que parlin de la bona convivència a les instal·lacions de TMB.

Per participar a la categoria TweetRelat, els usuaris de Twitter poden escriure relats de menys de 140 caràcters explicant una història amb poques paraules però amb molta creativitat. Per participar al concurs han de piular a Twitter fent servir l’etiqueta #RelatsTMB2017, esmentar i ser seguidors del perfil corporatiu de TMB (@TMB_Barcelona).

Pel que fa a l’Instarelat, els usuaris han de publicar a Instagram una fotografia etiquetada amb #RelatsTMB2017, ser seguidors del perfil de TMB (@tmb_bcn) i acompanyar la imatge amb un titular que transmeti la història de la instantània de forma original.

Compartir emocions i històries
El Concurs de Relats Curts Online de TMB és una fórmula original i participativa perquè els ciutadans de Barcelona i l’àrea metropolitana s’exercitin en l’escriptura i la lectura.

El lloc web creat per al concurs és interactiu i promou la participació i allà els usuaris que participin a les categories de Relat Llliure, Els Jocs de Barcelona 92 i Relat Aventura penjaran les seves obres directament a relatscurts.tmb.cat. La participació a Instarelat i TweetRelat és directa a través d’Instagram i Twitter amb l’etiqueta #RelatsTMB2017.

L’admissió de relats es tanca el 31 de maig i la iniciativa es fa amb la col·laboració del comitè organitzador de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics BCN 92 de l’Institut Barcelona Esports i l’Ajuntament de Barcelona, Iberia, Disney, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, el Grec Festival de Barcelona i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Participar i crear un relat té premi
Enguany, un jurat vinculat al comitè organitzador de la commemoració de les Olimpíades triarà els relats finalistes de les diferents categories. Olga Viza, periodista de TVE a Barcelona durant els Jocs del 92, i David Escudé, comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, formen part del jurat.

Entre els premis més destacats hi ha un viatge a Frankfurt per al guanyador del Relat Lliure; un altre viatge en aquest cas al Japó (gentilesa d’Iberia) per al guanyador de la categoria Els Jocs de Barcelona 92. I el text guanyador de la secció Relat Aventura serà premiat amb un viatge per a dues persones a Aruba, cortesia de Disney.

Els guanyadors de les cinc categories s’emportaran lots de llibres, inscripcions a cursos presencials d’escriptura que organitza l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i invitacions per veure l’obra de teatre del Grec Festival 2017 sobre l’aniversari dels Jocs Olímpics. A més, els autors premiats veuran els seus relats publicats als suports de TMB.

Entre tots els participants que votin els seus relats preferits al web del concurs se sortejaran 250 llibres, gentilesa de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

A més, com l’any passat, tots els participants del concurs passaran a formar part del club exclusiu per als usuaris del transport públic JoTMBé, que ja compta amb més de 400.000 membres.

Més informació: Relats Curts TMB