Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) estrena, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, una botiga online.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) estrena, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, una botiga online per facilitar als usuaris d’FGC l’adquisició de diferents productes relacionats amb Ferrocarrils i amb el món ferroviari. Des d’avui, al web botiga.fgc.cat, es poden adquirir llibres, maquetes de trens, productes de marxandatge i, fins i tot, els característics rombes de les estacions personalitzats.

Amb aquesta iniciativa FGC satisfà l’interès que, pel seu valor sentimental o històric, pugui despertar aquest tipus de productes entre els viatgers de Ferrocarrils o en altres col·lectius, com poden ser les associacions d’amics del ferrocarril, treballadors i ex-treballadors ferroviaris o el públic en general.

Coincidint amb Sant Jordi, qui estigui interessat en poder regalar llibres sobre la història de Ferrocarrils trobarà un atractiu catàleg a la botiga online, on es poden adquirir llibres sobre, entre d’altres temes, el Tren de Sarrià, el Funicular de Vallvidrera, el Tren del Ciment o la línia de Lleida-La Pobla.

Els amants dels trens també poden adquirir maquetes de diferents unitats de tren que han circulat a les línies de Ferrocarrils, des dels històrics “Granota” o “Patxanga” a les unitats 112 de la línia del Vallès.

I pel que fa a productes de marxandatge oficial, la botiga inclou pins, bolígrafs, clauers, paraigües i d’altres elements amb la imatge de Ferrocarrils, així com la possibilitat de personalitzar els característics rombes de les estacions d’FGC amb el nom que es vulgui enlloc del nom de les estacions de la xarxa de Ferrocarrils i en diferents mides.

Altres iniciatives per satisfer l’interès sentimental i històric
L’octubre de l’any 2014, amb motiu de la substitució de les unitats de tren de la sèrie 111 per les noves unitats de les sèries 113 i 114 que actualment circulen per la línia Barcelona-Vallès, FGC va decidir impulsar una iniciativa pionera en l’àmbit estatal de venda i subhasta de part del seu material ferroviari per internet.

La campanya va tenir una gran acollida tant entre els clients de Ferrocarrils com entre els aficionats del món ferroviari, possibilitant que disposessin a casa de tots aquells elements que durant anys havien format part dels seus viatges en tren.

Amb aquest mateix esperit, FGC va incorporar l’abril del 2015 una de les antigues caixes del funicular de Sant Joan als elements disponibles a eBay, caixa que va ser adquirida per un import de 1.769,80€.