Els treballadors del telefèric de Montjuïc a Barcelona convoquen dos dies de vaga per Setmana Santa

L’empresa filial de TMB no ha fet cap contraproposta a les reclamacions dels empleats, tot i guanyar 5 milions l’any passat, segons els treballadors.

El diari del treball. 02.04.2017 – Els treballadors i treballadores de la societat Projectes i serveis de mobilitat, S.A. han convocat vaga dos dies durant la pròxima Setmana Santa. Aquesta empresa és filial de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Projectes i Serveis de Mobilitat s’encarrega de la gestió del telefèric de Montjuïc i també té a càrrec seu altres instal·lacions de transport tan significatives per Barcelona com el bus turístic, tot i que aquestes dues empreses funcionen amb concessions.

Els 24 treballadors de l’empresa s’han constituït en assemblea i han decidit fer una aturada durant dos dies, el 14 i el 15 d’abril. Un responsable del col·lectiu d’empleats ha declarat al Diari del Treball: “no hem tingut cap altre remei, des que van caducar els acords marc el 31 de desembre de 2016, hem intentat negociar millores raonables sense aconseguir cap avenç”.

Les trobades, segons els treballadors, es realitzen amb els responsables de recursos humans de l’empresa. Fins ara s’han fet quatre reunions sense cap avanç. Un element que pot explicar la situació és que en cap d’aquestes reunions la representació de l’empresa pública ha acceptat que s’aixequi acta de les deliberacions.

Els operaris del telefèric no entenen la gasiveria de l’empresa si es té en compte que només l’any passat l’empresa va obtenir 5 milions d’euros de beneficis. Els treballadors han fet el càlcul i consideren que una vaga de dos dies podria suposar per a l’empresa un descens de la recaptació superior al cost de les seves reivindicacions.

Els treballadors demanen un increment salarial igual a l’IPC real durant dos anys. També volen que l’empresa assumeixi un plus de continuïtat en la feina. Com habitualment treballen els festius, insten incorporar una nova figura equivalent als festius oficials, cosa que suposaria millorar el salari en aquells dies de festa que com Nadal o Reis tenen una especial significació. Dit en altres paraules, incrementar el pagament en festes especials.

Els treballadors del funicular formen part del mateix grup que Metro o Bus de Barcelona, però les seves condicions laborals són inferiors. En aquest sentit reclamen tenir passi de transport, com els seus companys i companyes de TMB. Fins ara el tenien limitat. Finalment han incorporat a la seva plataforma la incorporació d’un ajut escolar entre zero i 18 anys, semblant al que tenen els seus companys de Metro i Bus.

Més informació: http://diaritreball.cat