Renfe inicia les obres de millora de l’estació de Sabadell Centre

En el marc del Pla de millora d’Estacions de Rodalies.
· La instal.lació d’ascensors i d’escales mecàniques permetrà que aquesta estació sigui totalment accessible
· Les obres tenen un pressupost de 2,4 milions d’euros i disposen d’un termini d’execució de 7 mesos.

Barcelona, 17 març de 2017 (Renfe).
La propera setmana, Renfe iniciarà les obres de millora a l’estació de Sabadell Centre que permetran que l’estació sigui totalment accessible així com renovació i modernització del vestíbul. Aquestes actuacions van ser adjudicades l’any 2016 per 2.424.295 d’euros més IVA a l’empresa TECSA disposa d’un termini d’execució de 7 mesos

Les principals actuacions consistiran en l’adequació de l’estació per esdevenir en totalment accessible:
– Instal·lació de dos ascensors d’ andanes a vestíbul i un d’aquest al carrer
– Escales mecàniques del vestíbul al carrer
– Nova escala mecànica a l’andana 1
– Recreixement i perllongació d’andanes
– Instal·lació d’encaminaments a tota l’estació

A més es duran a terme treballs per realitzar:
– Rehabilitació integral del vestíbul
– Urbanització d’accessos amb d’instal·lació d’una nova marquesina
– Millores en els sistemes d’informació al viatger
– Adequació i millora de l’ enllumenat de vestíbul i andanes

L’estació de Sabadell Centre disposa de 83 serveis de la línia R4 de Rodalies de Catalunya i diàriament l’utilitzen 11.142 viatgers de mitjana en dia laborable que poden desplaçar-se fins al centre de Barcelona en un temps de viatge de 32 minuts.

Afectació al període estival
En una primera fase s’executaran obres compatibles amb el servei ferroviari. No obstant, en una segona fase que es farà coincidir durant el període estival no es podrà prestar el servei habitual en tren a Sabadell Centre.

Per a facilitar la mobilitat dels viatgers s’establirà un servei llançadora de bus entre Sabadell Centre i Sabadell Sud. Un cop s’apropin les dates d’aquesta afectació, Renfe, conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell i el departament de Territori i Sostenibilitat dissenyaran un pla de comunicació i informació al ciutadà.