Renfe informa dels trens accessibles de rodalia de Barcelona a través de l’app Renfe Cercanías i renfe.com

A partir de demà estarà disponible als dispositius Android i la propera setmana a Apple.
· Aquesta és la primera fase per donar informació actualitzada dels serveis adaptats.
· La informació també estarà disponible a 32 estacions del nucli de rodalia de Barcelona.

Barcelona, 24 de febrer de 2017.- (Renfe)
Els viatgers de rodalia de Barcelona disposaran d’ informació de trens accessibles a través del web renfe.com i l’app de Renfe Cercanías, mitjantçant la icona . En una primera fase, aquesta infomació està basada en la programació real del servei i es recomana consultar-ho tres hores abans d’iniciar el viatge.
Als dispositius Android l’actualització de l’app estarà disponible a partir de demà i a Apple durant la propera setmana. https://venta.renfe.com/vol/renfeapps?app=RC

En aquesta primera fase, Renfe ha desenvolupat la tecnologia i procediments necessaris per donar informació diària dels trens accesibles que circularan a rodalia de Barcelona. En una segona fase, en la que ja s’està treballant es podrà consultar aquesta informació de forma anticipada.

A més, des d’aquest divendres, Renfe podrà facilitar informació de trens accessibles mitjantçant pantalles i teleindicadors de 32 estacions de rodalia de Barcelona. Aquestes terminals són utilitzades pel 50% de viatgers del serveis de rodalia. Progressivament s’anirà implantant a la resta d’estacions.

Plaça de Catalunya Arc de Triomf Clot-Aragó St.Andreu Comtal
Sant Andreu Arenal Sagrera-Meridiana Aeroport Premià de Mar
Mataró Arenys de Mar Calella Blanes
Granollers Centre Sant Celoni Maçanet Castelldefels
Vilanova i la Geltrú Sant Vincenç de Calders Granollers-Canovelles La Garriga
Vic Montcada Bifurcació Cerdanyola Sabadell Centre
Terrassa Est Terrassa Manresa L’Hospitalet
Sant Joan Despí Molins de Rei Martorell Vilafranca del Penedès

Millores d’accessibilitat a trens i estacions
Aquestes mesures s’enmarquen en el compromís de Renfe amb la mobilitat de les persones. En total, Renfe invertirà prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.

A més, annualment, està previst que al voltant de 25 trens se’ls facin les tasques necessàries per fer-los accessibles, el que significa una inversió anual de prop de 30 milions d’euros en matèria d’accessibilitat. Actualment, el 50% del parc de Rodalies de Catalunya és accessible persones de mobilitat reduïda.

Aquests trens remodelats presenten un nou cotxe situat al mig del que disposa d’una porta més baixa per facilitar l’accès a persones de mobilitat reduïda. A més, s’ha instal.lat un bany per a PMR situat a la zona baixa del cotxe, i un espai reservar per a persones que viatgin en cadira de rodes.

en matèria d’accessibilitat. Actualment, el 50% del parc de Rodalies de Catalunya és accessible persones de mobilitat reduïda.

Aquests trens remodelats presenten un nou cotxe situat al mig del que disposa d’una porta més baixa per facilitar l’accès a persones de mobilitat reduïda. A més, s’ha instal.lat un bany per a PMR situat a la zona baixa del cotxe, i un espai reservar per a persones que viatgin en cadira de rodes.