FGC aposta per la mobilitat sostenible del seu personal amb vehicles elèctrics i híbrids

Actualment FGC compta amb dos vehicles elèctrics i un d’híbrid. La companyia ha dotat de punts de recàrrega elèctrica les seves seus a Barcelona, Rubí i Martorell
A disposició dels usuaris s’han instal·lat punts de recàrrega a les estacions de Martorell Enllaç, Sant Cugat, Sant Quirze i Volpelleres

Vehicles elèctrics FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fomenta la mobilitat sostenible des de la perspectiva de la qualitat ambiental, l’eficiència energètica i econòmica, posant a disposició del seu personal tres vehicles catalogats com a nets.

D’aquesta manera, la flota de vehicles d’FGC compta actualment amb dos cotxes elèctrics destinats principalment a tasques habituals com poden ser els desplaçaments entre dependències de l’empresa i la facilitació dels enviaments de correu intern. Aquests vehicles consumeixen fins a sis vegades menys que un turisme de gasoil. A aquesta flota s’hi ha de sumar un vehicle híbrid que s’utilitza per als desplaçaments dels treballadors del Centre Operatiu de Rubí. L’adquisició d’aquests automòbils ha requerit una inversió de 58.000 euros.

D’altra banda, els centres corporatius de Ferrocarrils a Barcelona, Rubí i Martorell han adaptat els seus estacionaments amb la instal·lació d’electrolineres per la recàrrega d’aquests vehicles. Aquests punts permeten la càrrega de fins a tres cotxes alhora amb dos endolls diferents.

FGC impulsor de la mobilitat sostenible
El Pla de Mobilitat i Seguretat Vial de Ferrocarrils preveu la promoció de l’ús del transport públic, però també l’adaptació progressiva de les instal·lacions d’estacionament i la reposició de la flota de vehicles corporatius per altres més respectuosos amb el medi ambient. Com a empresa de transport públic reconeguda per la seva eficiència, FGC treballa perquè aquest tipus de mobilitat sigui la primera opció dels seus empleats essent la més segura, econòmica i sostenible.

A més, FGC disposa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a disposició dels usuaris com una mesura de foment de la intermodalitat sostenible. Martorell Enllaç, Sant Cugat, Sant Quirze i Volpelleres són les primeres estacions de la xarxa que ja tenen disponible aquest servei.