De la Serna presenta el servei gratuït de WiFi, disponible a 20 estacions de Renfe Rodalies de 12 ciutats

Després de les proves pilot a Plaça Catalunya i Getafe
· Els viatgers disposaran d’un temps màxim de connexió de 30 minuts per gaudir dels serveis de connectivitat i informació i de PlayRenfe.
· També s’habilita el pagament de bitllet amb el mòbil, sistema de pagament és únic als serveis de transport públic de Catalunya.
· 231 milions de viatgers utilitzen cada anys les 20 gran estacions de Roadalies que disposen d’aquest servei.

Madrid, 23 de febrer 2017 (Renfe).
El ministre de Fomento, Íñigo de la Serna, ha presentat avui a l’estació de Nuevos Ministerios de Madrid, el servei gratuït de WiFi a estacions dels nuclis de rodalies de Renfe que arriba a 12 ciutats, després de les proves pilot de Plaça Catalunya i Getafe Centro (Madrid).

Des d’avui mateix, els viatgers podran gaudir dels serveis de connectivitat i informació i entreteniment de ‘PleyRenfe’ de manera gratuïta. El servei de WiFi disponible a partit de les validadores d’entrada a l’estació i a la zona de les andanes.

Les 20 estacions que disposen dels servei WiFI gratuït són, a Barcelona, a més de Plaça Catalunya; Arc de Triomf, Clot Aragó i Aeroport. I en el nucli de Madrid, estarà operatiu a Nuevos Ministerios, Sol, Méndez Álvaro, Príncipe Pío i Atocha Cercanías

El WiFi gratis, pels clients amb una títol de transport de Rodalies, arribarà en aquesta primera etapa també a les estacions de Santander AM, San Mamés (Bilbao), Elche Parque (Alacante), Gros (San Sebastià), Xátiva (València), San Fernando (Cadis), Llamaquique (en el nucli de Astúries), Goya (Saragossa), Málaga Centro i San Bernardo (Sevilla).
Aquestes 20 grans estacions de Cercanías i Rodalies de tota Espanya són utilitzades anualment per 231 milions de viatgers.

30 minuts de descàrrega
La funcionalitat de ‘PlayRenfe’ a les estacions de Rodalies estarà adaptada a la demanda dels clients de rodalies. Així els clients disposaran d’un temps màxim de connexió de 30 minuts per optar a serveis de connectivitat i informació general i de servei així com a continguts d’entreteniment.
Si el client només vol connectivitat, no serà necessari descarregar-se l’App. Sí es vol tenir accés a la resta de contingut (carrusel de notícies de l’Agència EFE, serveis personalitzats per estació, les propostes d’oci de RenfeViajes, curtmetratges, tràilers de pel·licules, llibres, jocs…)

Pagament de bitllets de Rodalies amb el mòbil
A més del WiFi, que s’emmarca dins del Pla Integral de Millores de Rodalies, De la Serna també es refereix a una altra de les millores que s’inclouen en aquest pla: el pagament dels bitllets de Rodalies amb el mòbil.
Els clients dels nuclis de Rodalies ja poden realitzar el pagament dels seus títols de transport amb el mòbil, mitjançant l’aplicació ‘Renfe Ticket’.

En el moment de la compra a través de les màquines autovenda de Rodalies de Catalunya, el client comptarà amb la nova opció ‘Pagar amb Renfe Ticket. Un cop seleccionada, a la pantalla de la màquina autovenda apareixerà un codi QR que caldrà escanejar o introduir un localitzador mitjançant el teclat per iniciar el pagament a través de l’App Renfe Ticket de l’smartphone.