Nou local per l’Agrupament Ferroviari de Barcelona

www.barcelona.cat

dimarts, gener 24, 2017 – 12:08
Aquest dilluns 23 de gener de 2017 l’Agrupament Ferroviari s’ha instal·lat al local del carrer Virigil 45-47, molt proper a la Fabra i Coats. L’AFB és una entitat sense lucre que pretén preservar la conservació del patrimoni ferroviari de Sant Andreu fomentant activitats de sensibilització i de promoció documental.

L’AFB – Agrupament Ferroviari de Barcelona és una entitat nascuda el 1992 al barri de Sant Andreu amb qui té una vinculació especial. Sant Andreu ha estat històricament vinculat al ferrocarril amb els desapareguts tallers de la factoria de la Maquinista Terrestre i Marítima i els Tallers de Norte (Meridiana i Clot), i actualment amb els Tallers de Renfe Mitjana Distancia i de Patentes Talgo, així com per la seva condició de sortida natural de Barcelona.

La principal tasca de l’entitat és la difusió de la cultura ferroviària: modelisme, visionat de vídeos, recull de fotografies, debats, xerrades, etc. A més a més, el primer diumenge de cada mes organitzen un mercat d’exposició, intercanvi, compra i venda de material relacionat amb el modelisme en general, anomenat Mercat Masadas, a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya.

El 2006 l’Agrupament Ferroviari es va instal·lar a l’Espai Josep Bota de la Fabra i Coats, on van realitzar la construcció d’una maqueta ferroviària que reproduïa la futura estació “Barcelona – Sagrera Alta Velocitat“ i posteriorment es van traslladar a la nau F, on compartien espai amb dues associacions. Finalment, aquest dilluns 23 de gener de 2017 l’AFB s’ha instal·lat al local del carrer Virigil 45-47, molt proper a la Fabra i Coats, on podran seguir la seva tasca de promoció, reunió i difusió de l’entitat i que serà la seva seu a partir d’ara.