FGC adjudica i inicia treballs a la línia Barcelona-Vallès per un import de 4,1 milions d’euros

fgc2302/01/2017. Ferrocarrils de la Generalitat iniciarà les diferents actuacions el proper 3 de febrer amb la renovació integral de la via que travessa Collserola.
Les obres s’emmarquen dins el constant procés de manteniment i actualització d’actius que duu a terme FGC per garantir un servei de qualitat als seus usuaris.

Línia Barcelona-Vallès
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha procedit a la licitació d’obres de millora de la via a diferents punts de la línia Barcelona-Vallès. Aquestes actuacions consisteixen, principalment, en la renovació integral de la via del túnel 4 que travessa Collserola, entre les estacions de Peu del Funicular i Baixador de Vallvidrera, i que connecta Barcelona amb el Vallès; la renovació d’un tram de via del túnel 2, entre les estacions de Peu del Funicular i Sarrià; i la compra per, una vegada finalitzada la seva fabricació, instal·lar set nous desviaments a l’àmbit de Sant Cugat.

Aquests treballs es liciten per un import de prop de 4,1 milions d’euros. Els treballs s’executaran durant els propers mesos.

En concret, es duran a terme les millores següents:
· La renovació integral de la via del túnel 4, que travessa la muntanya de Collserola connectant Barcelona i el Vallès. Les obres, que comencen demà dia 3 de gener, inclouen el canvi de travesses, balasts, tots dos carrils d’un total de 3.200 metres i el condicionament del drenatge. Es tracta del túnel més llarg del Metro del Vallès d’FGC. Aquesta acció de millora suposa una inversió de 3,1 milions d’euros i s’executarà en un termini màxim d’onze mesos.
· La renovació d’un tram de 110 metres de la via del túnel 2 de la línia Barcelona-Vallès. Les obres s’executaran entre els mesos de gener i febrer i suposen una inversió de 100.000 euros.
· El subministrament de set nous desviaments a Sant Cugat per un import de 898.400 euros que es durà a terme en un termini de sis mesos un cop adjudicada la licitació el proper mes de febrer.
· Aquestes actuacions s’emmarquen dins el constant procés de manteniment i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i localitzacions que duu a terme FGC per poder seguir donant un servei de qualitat als seus usuaris.