Afectacions al trànsit a la cruïlla dels carrers de Balmes i Rosselló per obres a l’estació d’FGC de Provença

TerritoriSostenibilitatS’elimina un carril a Balmes i dos a Roselló, per executar la primera fase dels treballs fins a finals d’estiu.

L’encreuament entre el carrer de Balmes i el carrer de Rosselló patirà restriccions al trànsit a partir del 10 de gener i fins a finals d’estiu, en una primera fase, a consequència de les obres d’eixamplament d’andana de l’estació d’FGC de Provença que permetran millorar-ne la capacitat.

Concretament:
Carrer de Balmes: s’elimina el carril costat Besòs i s’ocupa una part de la vorera a l’altura de l’estació. Això permetrà avançar en el desviament dels serveis afectats i executar treballs estructurals del túnel existent en aquest punt. Quedaran 3 carrils operatius per al trànsit rodat.
Carrer de Rosselló: s’afectaran 2 carrils costat mar, un d’aparcament i un de circulació, i la totalitat de la vorera. S’habilitaran encaminaments a la calçada per desviar els vianants. Això permetrà executar els treballs de desviament de serveis i iniciar l’execució d’una nova sortida d’emergència. Així, quedaran 2 carrils oberts al trànsit de vehicles. Cap a la primavera, es recuperarà part de la vorera afectada, mentre que es mantindran ocupats els dos carrils de la calçada fins al final de l’obra.

Ampliació de la capacitat i accessibilitat
Les obres en marxa consisteixen en l’eixamplament de l’andana en sentit Sarrià de tres a vuit metres en el tram més proper al vestíbul de Rosselló. L’actuació, que té un cost de 6,2 milions, servirà per ampliar la capacitat de l’andana, que concentra un volum elevat d’usuaris, sobretot en hores punta.

També es millorarà l’accessibilitat, amb una nova entrada a la part ampliada de l’andana, amb escales fixes i ascensor, que millorarà els fluxos de mobilitat i evitarà l’acumulació de viatgers que es dóna ara. Finalment, inclou dues noves sortides d’emergència, una al xamfrà de Balmes amb Rosselló, i l’altra al carrer Rosselló, així com la modificació de part del vestíbul per accedir a les noves escales i ascensor.

8,6 milions de passatgers l’any
L’estació de Provença d’FGC està situada sota la calçada del carrer Balmes de Barcelona, entre els carrers de Rosselló i Provença. Disposa de dos vestíbuls, un sota la cruïlla de Balmes i Rosselló i, l’altre, sota la cruïlla de Balmes i Provença; i de dues andanes de 90 metres de longitud i una amplada útil de tres metres. L’estació, que rep més de 8,6 milions de passatgers l’any, és la segona en volum d’usuaris de tota la línia Barcelona-Vallès, després de Plaça Catalunya.