Renfe assisteix a 550.000 persones amb discapacitat o mobilitat reduïda als nous anys d’Atendo

Renfe02Dia Internacional de les persones amb Discapacitat
· Avui s’estrena un microsite a renfe.com amb contingut adaptat per a persones amb discapacitat cognitiva
· Renfe està invertint més de 100 milions d’euros en la millora d’accessibilitat de trens i estacions

Barcelona, 2 de desembre de 2016 (Renfe).
Renfe, mitjantçant el servei Atendo d’atenció i assistència gratuïta a persona amb discapacitat o mobilitat reduïda ha realitzat 550.000 assistències a Catalunya des de la seva posada en servei al 2007, any en que es va estrenar el servei.
En el que portem d’any, s’han prestat 77.500 assistències, de les que 57.350 s’han realitzat a Barcelona, 10.325 a Tarragona, 5.390 a Lleida i 4.430 a Girona.
En la seva aposta per l’accessibilitat, Renfe està desenvolupant un pla d’estacions que contempla una inversió de 100 milions d’euros per a millorar l’accessibilitat de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.
D’altra banda, annualment Renfe està fent accessibles 25 trens del seu parc. Actualment el 50% del parc de Rodalies de Catalunya és accessible a persones de mobilitat reduïda
Així mateix, dins de l’aposta de Renfe per l’accessibilitat, s’estrena avui un microsite a renfe.com amb contingut adaptat per a les persones amb discapacitat cognitiva amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Des de fa una dècada Renfe treballa per fer més accessible les instal.lacions, el material rodant, així com els productes i serveis que ofereix als seus clients. L’objectiu és proporcionar un sistema de transport incisiu que afavoreixi i millorei les condicions de vida de totes les persones .

L’aposta de Renfe per l’accessibilitat
En línia amb el compromís de Renfe amb les persones amb discapacitat, s’estrena avui un microsite a renfe.com amb contingut adaptat per a persones amb discapacitat cognitiva o amb un baix nivell de comprenssió. Els primers continguts adaptats són “Tarifes, Abonaments i Descomptes” i “Tot per a viatjar”.
A més, s’ha creat la secció “Propostes de viatge” i s’ha introduït un vídeo de benvinguda a Renfe en lleguatge de signes. Al següent enllaç es pot accedir al microsite:
Renfe també col.labora amb organitzacions del món de la discapacitat com el Renfe el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), la Organización Nacional de Ciegos Españoles (ONCE) o Plena inclusión, amb l’objectiu de conèixer les necessitats d’aquests col.lectius i millorar en matèria d’accessibilitat.

Enllaç a artícle del Director General de Renfe Viajeros, Ramón Azuara, 
A més al següent enllaç trobareu una declaració institucional del director general de Renfe Viajeros i material audiovisual