Turistren descobreix els secrets del Tren de Sarrià amb visites guiades

fgc2308/11/2016
FGC i Cultruta oferiran recorreguts per descobrir la història del que va ser el primer metro del continent europeu
Les rutes es faran els dies 19 i 20 de novembre i 18 de desembre i combinen itineraris per espais públics i privats

A partir del dissabte 19 de novembre, els bitllets combinats de Turistren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ofereixen la possibilitat de descobrir la història del que va ser el primer metro del continent europeu, la línia que unia la plaça de Catalunya amb Sarrià.

El projecte BCN subterrània: secrets del Tren de Sarrià és un recorregut documentat i guiat per Manuel Marina i organitzat en exclusiva per Cultruta, empresa de rutes i serveis culturals de Barcelona, especialitzada des de 2008 en rutes temàtiques per la ciutat.

L’itinerari, que mostrarà alguns dels secrets que passen desapercebuts per a la majoria de viatgers, inclou dos aspectes complementaris:

Un recorregut per espais públics (andanes, vestíbuls i trens) que descobreix una història subterrània de la ciutat, paral·lela a la de la seva superfície, atenent des dels diferents plànols i projectes que han existit, fins a la decoració i retolació de les estacions.
L’accés a espais normalment tancats al públic com l’Espai de la Llum, l’antic cinema de l’Avenida de la Luz a sota del Triangle, i també el Centre de documentació i exposició Albert Vilalta a la seu central d’FGC, on es conserven elements molt significatius de la història del ferrocarril.
Les rutes es faran el cap de setmana del 19 i 20 de novembre i el diumenge 18 de desembre. Les entrades, de venda exclusiva amb reserva prèvia al web de Cultruta, inclouen l’ús de radioguies, l’assegurança, l’accés als espais tancats i un viatge d’anada i tornada en Ferrocarrils (bitllet d’una zona) (http://www.cultruta.com/particulars/rutes-obertes/bcn-subterrania-secrets-del-tren-de-sarria/).

Turisme de proximitat
BCN subterrània: secrets del Tren de Sarrià és una de les moltes propostes que ofereix Turistren d’FGC (www.turistren.cat), que inclou tot un seguit de bitllets combinats per arribar amb FGC a les estacions de destinació i visitar diferents museus, espais arquitectònics i de gran valor històric, i espais de lleure.

A més d’aquests paquets combinats, Turistren ofereix als usuaris d’FGC diferents propostes fàcilment accessibles amb el tren, com la Colònia Güell, la Pedrera, el Funicular i el Castell de Gelida, el Museu Molí Paperer de Capellades, el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Masquefa, els museus de la tècnica de Terrassa i de Manresa, el Món Sant Benet, el conjunt arquitectònic medieval de Vallparadís, el Mercantic de Sant Cugat del Vallès o Catalunya en Miniatura.

L’oferta lúdica d’FGC s’amplia, a més, amb totes les activitats de la divisió de Turisme i Muntanya d’FGC, a través de les estacions de muntanya, els cremalleres i funiculars i els trens turístics.