L’ONCE dedica un cupó al centenari de l’arribada del tren a Les Planes

FGC222/11/2016
Més de cinc milions de cupons portaran la imatge de la centenària estació de Ferrocarrils.
FGC també ha batejat un tren amb el nom de l’expert en transport ferroviari Lluís Bruguera.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau, han presentat avui un cupó personalitzat amb la imatge de la commemoració dels 100 anys de l’arribada del tren a Les Planes.

Concretament és el cupó del proper dilluns 28 de novembre, el mateix dia en què, ara fa 100 anys, el primer tren va sortir de l’estació de Pl. Catalunya i va arribar fins a Les Planes. Cinc milions i mig de cupons de l’ONCE portaran la llegenda 100 anys del tren a Les Planes i una imatge de la centenària estació de Ferrocarrils.

L’acte s’ha celebrat a l’andana de la via 5 de l’estació de Pl. Catalunya i ha comptat amb la presència del director general d’FGC, Pere Calvet, i del president del Consell Territorial de l’ONCE, Enric Botí.

Bateig d’un tren amb el nom de Lluís Bruguera
Un cop presentat el cupó, s’ha procedit a batejar un tren amb el nom de l’expert ferroviari Lluis Bruguera, que dedicà tota la seva vida laboral a millor el transport ferroviari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La unitat de tren batejada forma part de la sèrie 113, uns trens que substitueixen les antigues 111 a les línies S1 (Terrassa), S2 (Sabadell) i L6 (Reina Elisenda) per modernitzar la flota.

Acte central el dia 28 amb visita dels automotors
Aquest acte s’emmarca dins el programa d’activitats que ha organitzat FGC per commemorar el centenari de l’arribada del tren a Les Planes. L’acte central serà el proper 28 de novembre a l’estació de Les Planes on es batejarà un tren amb el nom de l’enginyer Carles Emili Montañés, promotor de l’electrificació de la indústria catalana, i es podran visitar els automotors Brill històrics FCC 18 i FSB 301, entre d’altres activitats.

Tot plegat per transmetre la importància i la transcendència que va suposar, a principis del segle XX, que el primer tren sortís de l’estació de Pl. Catalunya i arribés fins a Les Planes, unint així Barcelona amb els nuclis urbans del Vallès travessant directament Collserola.