FGC participa en l’Smart City Expo amb la 4a edició de l’Smart Train Day

FGC217/11/2016. Els equips participants en el concurs d’aplicacions mòbils FGCHackapp han mostrat els prototips en els què estan treballant.
L’aplicació per a mòbils d’FGC també ha presentat novetats al fer-se totalment accessible a les persones amb discapacitats visuals.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha organitzat aquest dijous la IV edició de l’Smart Train Day. El president d’FGC, Enric Ticó, ha estat l’encarregat de fer l’obertura de la jornada, creada per FGC el 2013, i que té per objectiu debatre i aprofundir sobre aspectes relacionats amb la gestió ferroviària intel·ligent aplicant la tecnologia i la innovació per millorar l’eficiència i la sostenibilitat del territori.

Durant el saló s’han presentat els primers prototips i projectes del concurs d’aplicacions mòbils FGCHackapp promogut per FGC i apps4citizens, plataforma per a la promoció de tecnologia amb compromís social. Aquesta és una iniciativa que pretén incentivar la creativitat en la recerca de solucions innovadores a través de l’ús de l’Open Data.

Un total de dotze equips estan treballant en el desenvolupament de prototips d’aplicacions mòbils que utilitzen les dades obertes que ofereix FGC. La possibilitat de compartir una cançó, una lectura, d’evitar passar-se d’estació, les opcions per jugar o viure noves experiències gràcies a la realitat augmentada són només algunes de les idees sobre les quals estan treballant els equips i que s’han donat a conèixer durant l’Smart Train Day.

Les propostes definitives seran presentades el proper mes de desembre quan es preveu premiar aquelles que es considerin més innovadores i, al mateix temps, serviran a FGC per valorar la continuïtat del desenvolupament i la seva possible materialització. Més informació: http://www.fgc.cat/fgchackapp/.

FGC App, una aplicació de servei per a tothom
L’aplicació oficial per a mòbils de Ferrocarrils, en funcionament des del mes de novembre de l’any 2011, ha viscut un procés d’actualització constant convertint-se en una eina molt útil per als clients.

Dins d’aquest procés de millora continuada, FGC App s’adapta a les persones amb discapacitat visuals. D’aquesta manera, l’aplicació es converteix en un lector controlat per moviments que permeten a l’usuari utilitzar-la encara que no pugui veure la pantalla. Així, mitjançant una sèrie de senzills moviments i a través del control per veu es pot navegar per l’aplicació.

L’aplicació oficial de Ferrocarrils permet conèixer l’horari i l’itinerari dels trajectes, els preus dels bitllets, consultar la xarxa, conèixer les estacions d’FGC, saber en temps real les incidències que afecten el servei, realitzar alertes d’incivisme, explorar l’activitat a les xarxes socials corporatives o consultar l’oferta de bitllets combinats que ofereix Turistren, entre d’altres.

Més de 500 urbs treballant en el concepte smart
La celebració de l’Smart Train Day d’FGC coincideix amb la sisena edició de l’Smart City Expo World Congress –cita internacional sobre les ciutats intel·ligents que aquest novembre reunirà a Barcelona més de 500 urbs per tal d’abordar els reptes de la transformació urbana tot garantint la sostenibilitat. Aquesta coincidència afavoreix que la jornada organitzada per FGC es posicioni com a una data clau en l’àmbit de la mobilitat sostenible i de la indústria ferroviària.