FGC, l’Ajuntament de Sant Boi i l’AMB fomenten la intermodalitat tren-bicicleta

fgc23El projecte europeu BiTiBi oferirà una flota de bicicletes i un aparcament al costat de l’estació de Sant Boi
L’acord vol potenciar els desplaçaments multimodals amb tren i bicicleta i facilitar el transport sostenible

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó; l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Lluïsa Moret; i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per fomentar l’ús combinat de tren i bicicleta en els desplaçaments amb Ferrocarrils a i des de Sant Boi.

El projecte europeu BiTiBi ha instal·lat un aparcament per a bicicletes al costat de l’estació, amb capacitat per a un màxim de 24 bicis. Per poder utilitzar aquest aparcament i la flota de bicicletes caldrà ser usuari registrat del servei, per tant, només aquelles persones que tinguin autorització podran fer-ne ús i disposaran de la targeta d’accés a l’aparcament.

Aquesta iniciativa vol promoure la utilització combinada de la bicicleta i el tren en la mobilitat quotidiana, especialment en l’accés a la feina o als centres d’estudis.

Augment de l’eficiència energètica
La iniciativa forma part de les accions previstes en el marc del projecte europeu BiTiBi, guanyador de la convocatòria CIP-IEE-2013 de la Comissió Europea i pretén augmentar l’eficiència energètica del transport europeu gràcies a l’oferiment de serveis que promouen la intermodalitat bici-tren-bici.

Ferrocarrils de la Generalitat és una de les 10 empreses que formen part del projecte i que impulsen les proves pilot que tenen lloc a Barcelona, Milà, Liverpool i diferents ciutats de Bèlgica (http://bitibi.eu/about_bitibi_catala.html).

Impuls del cotxe elèctric
A més de ser soci del projecte BiTiBi, FGC treballa en diferents iniciatives per promoure la intermodalitat en el transport públic, contribuint així a la millora de la mobilitat a Catalunya i augmentant la satisfacció dels seus clients. Així, Ferrocarrils promou els estacionaments i serveis per a bicicletes com el Biciestació a l’estació de Sarrià o la zona d’aparcament i recàrrega per a bicicletes elèctriques a l’estació de Sant Quirze.

Pel que fa a vehicles elèctrics, FGC disposa de punts de recàrrega per al seu estacionament a les estacions de Martorell Enllaç, Sant Cugat, Sant Quirze i Volpelleres. A més, col·labora amb empreses com Cooltra per promocionar l’intercanvi modal entre el tren i les motos elèctriques.

Intermodalitat metropolitana i integració amb el servei Bicibox de l’AMB
Aquest nou servei s’integrarà, properament, sota el sistema d’aparcament segur dissenyat i gestionat per l’AMB, el Bicibox. D’aquesta manera, els usuaris del sistema metropolità, que ja arriba a 19 municipis i ofereix més de 1.700 places arreu de la metròpolis, podran fer-ne ús.

L’AMB fa una ferma aposta per la intermodalitat en el transport públic i és per aquest motiu que els nodes ferroviaris van ser uns dels principals punts on es van ubicar els primers mòduls de Bicibox. Ara, amb aquest conveni, que obre una nova via d’expansió del Bicibox, es reafirma l’aposta metropolitana, que camina cap a una mobilitat més sostenible.