FGC acull una nova trobada de l’International Suburban Rail Benchmarking Group

FGC210/11/2016
L’ISBeRG agrupa una quinzena d’operadors ferroviaris d’arreu del món seleccionats especialment per l’Imperial College de Londres.
L’Imperial College mesura i compara les prestacions, el servei, la gestió i el rendiment d’aquests operadors per trobar sinèrgies i la millora continuada.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acull aquest dies, del 9 a l’11 de novembre, una nova trobada de l’International Suburban Rail Benchmarking Group (ISBeRG). El director general, Pere Calvet, ha donat la benvinguda als representants dels operadors ferroviaris més importants d’arreu del món. Operadors de Melbourne, Queensland, Londres, Tòquio, Munich, Oslo, San Francisco, Hong Kong, Nova York, Sydney, Copenhaguen i Ciutat del Cap han participat a les jornades.

L’ISBeRG agrupa una quinzena d’operadors ferroviaris de rodalia d’arreu del món seleccionats especialment i en base a uns estàndards de qualitat fixats per l’Imperial College de Londres, tant públics com privats. L’Imperial College mesura i compara les prestacions, el servei, la gestió i el rendiment d’aquests operadors que comparteixen dades en un marc de confidencialitat i expertesa.

Durant aquests dies els participants a la trobada aprofiten per visitar diferents instal·lacions d’FGC com el Centre de Comandament Integrat de Rubí, els tallers, els simuladors de conducció, les noves estacions del perllongament de Terrassa, l’Espai Provença o les oficines corporatives.

Així mateix, han pogut conèixer la història de la companyia, en particular els aspectes relatius a la commemoració del centenari de la línia Sarrià – Les Planes que va suposar una important fita per a la connexió entre Barcelona i el Vallès Occidental.

Anàlisi en profunditat de sis aspectes cada any
A més de l’anàlisi anual dels més de 150 indicadors (Key Performance Indicators, KPIs), cada any es seleccionen sis temes sobre els quals compartir dades i bones pràctiques per realitzar-ne una anàlisi més acurada.

Durant la reunió de Barcelona es discutiran aspectes relacionats amb la videovigilància, la productivitat dels maquinistes i l’ultrapassament de senyals entre d’altres. Així mateix, s’acordaran els sis temes a tractar més en detall durant 2017.

Aquest intercanvi de bones pràctiques i indicadors forma part de l’esforç continuat d’FGC per a conservar i millorar l’excel·lència en els servei i eficiència en la gestió que el caracteritzen i el situa com un dels més ben considerats serveis de transport ferroviari de rodalia d’arreu del món.