El Subtravelling, el festival internacional de curts del metro de Barcelona, s’agermana amb Seül

TMB0113 d’octubre del 2016. Avui comença el període de participació a Roda a TMB, una de les categories del festival en què els usuaris graven curts al metro o al bus

Avui, 13 d’octubre, es posa en marxa la setena edició del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges al metro que organitza la Fundació TMB, emmarcat dins del projecte cultural de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

La principal novetat de l’edició d’aquest any és la col·laboració internacional amb el projecte cultural del metro de Seül, el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF), que també celebra la seva setena mostra. Així, els dos operadors duran a terme els seus respectius festivals de cinema suburbans, compartint curts i d’altres sinergies.

La primera fase del Subtravelling s’inicia avui amb la crida a la participació en la categoria per a creadors Roda a TMB. Consisteix en un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar els usuaris de transport públic que presentin un curtmetratge de tres minuts de durada rodat amb un mòbil a les instal·lacions del metro o en autobusos de TMB. Els usuaris poden penjar els seus vídeos, a partir d’avui fins al 9 de novembre, a la pàgina web del festival subtravellingfestival.tmb.cat.

Un jurat professional farà una selecció dels finalistes i premiarà el millor curtmetratge amb un iPad i un viatge per a dues persones a Seül durant la celebració del festival SMIFF 2017, així com també premiarà la creació que més fomenti el civisme i la convivència amb un iPad i un viatge per a 2 persones a Cannes per assistir al Short Film Corner, la inscripció del curt en aquest festival també inclosa, entre d’altres premis.

A més, els cinc curts finalistes i guanyadors s’emetran a les pantalles d’informació per als usuaris MouTV, presents en autobusos, andanes i trens de metro, i també es podran veure dins la propera edició del festival del metro de Seül.

Els ciutadans també podran votar pel seu preferit i el més votat aconseguirà el premi del públic, un sopar per a dues persones al restaurant Muxía.

Una experiència cinematogràfica inusual
La secció oficial La Mostra presenta un programa de 20 curtmetratges, que barrejarà curts de ficció i animació. La meitat han estat escollits per l’organització del festival SMIFF, i la resta per l’organització del Subtravelling.

Aquestes joies cinematogràfiques internacionals, que ja s’estan projectant al metro de Seül, es podran veure entre el 10 i el 21 de novembre a las pantalles del MouTV i al web del festival.

Igualment, aquesta edició incorpora una secció especial dins la categoria oficial: al metro de Barcelona es projectaran els sis curtmetratges finalistes de l’SMIFF, tots de producció coreana.

Premis per als votants
A partir del 10 de novembre, al web del festival es podran trobar els curtmetratges seleccionats de les seccions La Mostra i Roda a TMB, acompanyats d’una fitxa amb les seves característiques principals. Fins al 21 de novembre, els interessats podran votar el seu curt preferit, i participaran automàticament en el sorteig d’un any de cinema gratis per a dues persones, obsequi del patrocinador d’aquesta categoria, Cines Filmax Granvia. A més, per incentivar la participació, cada dia se sortejaran entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any, cortesia també de Cines Filmax.

El 24 de novembre se celebrarà l’acte de clausura del festival Subtravelling a l’estació Fira de la línia 9 Sud, on es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories i es projectaran els curtmetratges guardonats.