Actors de l’Institut del Teatre escenifiquen conductes incíviques als trens i a les instal·lacions de Ferrocarrils per conscienciar els usuaris sobre el comportament cívic

fgc23Els Agents Síbiks tornen als trens d’FGC per fomentar el civisme
Les conductes que es representen han estat escollides a partir de les alertes enviades pels usuaris amb l’apli de l’operadora

Actors de l’Institut del Teatre, durant una representació.
La campanya dels “Agents Síbiks 007” de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i de l’Institut del Teatre, per fomentar el civisme en l’àmbit del transport ferroviari, torna als trens d’FGC després de l’èxit i la bona acceptació per part dels usuaris que va tenir la seva posada en marxa, el març d’aquest any.

Així, a partir de la setmana vinent, actors de l’Institut del Teatre desenvoluparan activitats de sensibilització de comportaments incívics a través de representacions teatrals que es realitzaran tant als trens com a les estacions de la xarxa de Ferrocarrils, interactuant amb els usuaris per, d’una manera lúdica i respectuosa, transmetre el missatge de foment del civisme.

Les actuacions escollides per sensibilitzar els usuaris se centren en cinc conductes incíviques que han estat triades a partir dels avisos que els viatgers fan a través de la funció d’alertes incíviques de l’apli d’FGC: posar els peus damunt dels seients, asseure’s al terra o a les plataformes dels trens, asseure’s als seients reservats, escoltar música amb un volum alt i fumar en espais on és prohibit fer-ho.

Actuacions a les dues línies
Les representacions dels “Agents Síbiks 007” tindran lloc a les dues línies metropolitanes d’FGC (Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia) en horari de matí (de 10.00 hores a 13.00 hores) i de tarda (16.00 hores a 19.00 hores) del dia 24 al 28 d’octubre, del 14 al 18 de novembre i del 19 al 23 de desembre.

L’acord entre Ferrocarrils i l’Institut del Teatre s’emmarca dins les accions de treball del Pla Director Intern de Control de Conductes Incíviques d’FGC, que recull tot un seguit de projectes i programes per desenvolupar accions de foment del civisme en el transport ferroviari.

En aquest sentit, en els darrers anys s’han dut a terme diverses mesures i accions per conscienciar els usuaris de la necessitat de reduir els actes incívics als trens i a les estacions, com per exemple “El Tren de l’Incivisme”, la campanya “Activa’t” o la funció d’alertes incíviques de l’apli d’FGC.

Observatori del civisme
Ferrocarrils també organitza i lidera trobades i grups de treball on el civisme és el centre de debat. D’aquesta manera, presideix i coordina les reunions de l’Observatori del Civisme en el Transport Ferroviari, integrat per representants d’empreses operadores de tot l’Estat compromeses en activar polítiques que millorin, de manera continuada, les condicions cíviques del servei i de la gestió del transport ferroviari.

A més, Ferrocarrils també organitza cada dos anys la “Jornada sobre conductes incíviques en l’àmbit del transport ferroviari”, que reuneix els principals operadors, organismes i administracions vinculades al transport públic d’àmbit nacional i internacional per tal de debatre com frenar el creixement dels comportaments incívics i fomentar l’ús del transport públic.