Renfe finalitza la remodelació de 18 trens de la sèrie 447 que presten servei a Regionals

Renfe02La inversió ha ascendit a 22,5 milions d’euros.
· Els combois remodelats disposen d’un accés i un lavabo accessible així com de pantalles informatives amb les parades de les línies, conexiones amb la resta de transport.
· S’ha renovat l’interior del tren per adaptar-lo a les necessitats dels viatgers dels serveis Regionals.

Barcelona, 26 de setembre de 2016 (Renfe).
Aquest mes, Renfe ha finalitzat la remodelació de 18 trens de la sèrie 447 que presten servei a Regionals, amb una renovació interior integral, i amb un disseny específicament pensat per aquest tipus de desplaçament.

El pla de renovació i modernització de 18 trens de la sèrie 447 que presten servei com a Regionals ha disposat d’ un pressupost de 22,5 milions d’euros i es va iniciar al setembre de l’any passat

Aquesta remodelació de l’interiorisme suposa la modernització i adaptació del tren a les necessitats de la línia, millorant l’ergonomia dels seients, la comoditat i l’espai pels clients durant el viatge. Per tal d’adaptar aquesta remodelació al perfil de clients dels serveis regionals, aquest combois inclouen també espais per portar bicicletes i equipatge especial, per tal millorar el viatge dels clients.

Aquests trens, corresponen al combois de la sèrie 447, que han estat renovats integrament al seu interior amb un disseny més modern i amb la substitució dels seients per uns més confortables i ergonòmics.

S’han creat, a més a més, zones per la ubicació de bicicletes. Cada tren disposarà d’un total de 581 places per a viatgers, de les que 179 corresponen a places assegudes.

Aquesta transformació permet donar resposta a una de les demandes més freqüents dels clients dels serveis regionals que és el confort a l’interior del trens.

A més, s’aprofita per dotar al tren de pantalles a tots els seus cotxes amb l’objectiu de millora la informació que s’ofereix als viatgers durant el viatge oferint detalls de la línia i de les parades realitzades, així com de les correspondències amb la resta de mitjans de transport. Finalment, el canvi d’il·luminació, pulsadors, nous equips de climatització, entre d’altres, suposen millores importants en el confort de l’interior del tren.

Millores a l’accessibilitat del tren
Afegit a les millores en matèria de comoditat, la principal novetat que incorporen aquest nous trens remodelats, és una millora en l’accesibilitat. Aquests trens remodelats presenten un nou cotxe situat al mig del que disposa d’una porta més baixa per facilitar l’accès a persones de mobilitat reduïda. A més, s’ha instal.lat un bany per a PMR situat a la zona baixa del cotxe, i un espai reservar per a persones que viatgin en cadira de rodes.

Per tal minimitzar el temps de remodelació, les tasques de renovació s’han realitzat aprofitant les entrades a taller de les unitats en el moment que s’ha d’executar tasques de manteniment. D’aquesta manera, no s’afecta el servei habitual a Rodalies de Catalunya.