FGC organitza la V Jornada sobre Patrimoni Històric Ferroviari

FGC228/09/2016. La trobada d’enguany, organitzada conjuntament amb el Grup de Treball del Patrimoni Històric Ferroviari, vol reflexionar sobre la reutilització d’infraestructures ferroviàries fora d’ús.
La cloenda de la jornada anirà a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) organitza un any més, conjuntament amb el Grup de Treball del Patrimoni Històric Ferroviari, la Jornada sobre Patrimoni Històric Ferroviari, que tindrà lloc el dimarts 4 d’octubre al Centre de Documentació i Exposició Albert Vilalta, ubicat a l’edifici corporatiu d’FGC.

La jornada serveix per reflexionar sobre diferents línies de treball en la recuperació i reutilització de les infraestructures ferroviàries i analitzar les dificultats actuals i reptes de futur. Les ponències de la jornada giraran al voltant de la gestió, conservació i utilització del patrimoni històric parant especial atenció a les finalitats turístiques i a la proliferació de les anomenades vies verdes.

Institucions i associacions del món ferroviari

L’obertura de la trobada anirà a càrrec del president d’FGC, Enric Ticó, i del director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Jusèp Boya. Clourà la jornada el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Les ponències del programa aniran a càrrec de representants de diferents institucions i associacions del món ferroviari:
· Pere Calvet, director general d’FGC
· Miguel Jiménez Vega, gerent de l’Área de Patrimonio y Trenes Históricos de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles
· Pilar García Fuertes, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya
· Ildefons Argemí Torres, Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril
· Josep Ferrer Corchuelo, Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona
· Carme Rubio, subdirectora general de Programació Turística de la Generalitat de Catalunya
· Ignasi Patón Susín, responsable de Desenvolupament i Manteniment de la Infraestructura de TMB
· Josep Maria Escoda, gerent de Iber Natural Project
· Miquel Bodro Cusó, Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines
· Antoni Casals Picola, director de Vall de Núria
· Iñaki Barrón de Angoiti, director de Viatgers i Alta Velocitat de la UIC
· Jordi Sasplugas Deu, president de la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de la Mora la Nova (FPPFI)
La inscripció a la jornada és gratuïta i cal confirmar l’assistència a protocol@fgc.cat. Més informació a: www.fgc.cat.

Referent en la promoció i estudi del patrimoni històric ferroviari
El Grup de Treball de Patrimoni Històric Ferroviari es va crear l’any 2012 com a resultat de la I Jornada sobre Patrimoni Històric Ferroviari i fins ara ha fet una important tasca de promoció i estudi en aquest àmbit per ser un referent a escala estatal i internacional.

Està format per FGC, la Fundació TMB, el Museu del Ferrocarril de Catalunya, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, la Federació Catalana d’Associacions d’Amics del Ferrocarril, l’Associació Amics del Ferrocarril de Barcelona i la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial de Móra la Nova.