FGC canvia l’uniforme dels seus vigilants de seguretat

FGC2G19/09/2016. Els vigilants de les línies metropolitanes, la línia Lleida-la Pobla, l’explotació de Montserrat i les dependències operatives de Ferrocarrils de la Generalitat vestiran un uniforme únic.

El nou equipament incorpora un innovador sistema de geolocalització per millorar la capacitat de reacció i la protecció dels vigilants.

Els vigilants de seguretat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) vesteixen des d’aquest dilluns un nou uniforme. Aquest canvi permet unificar i homogeneïtzar la vestimenta de tots els guàrdies que treballen a la xarxa de Ferrocarrils, independentment de l’empresa contractada, i modernitzar i millorar els teixits de les peces de roba, buscant la funcionalitat i l’adaptabilitat de les peces a les tasques diàries dels agents.

La nova vestimenta consta d’una gorra, una samarreta amb armilla reflectora integrada, pantaló multi butxaques, cinturó operatiu, botes tàctiques i una bossa tàctica lligada a la cama. El nou equipament incorpora un sistema de geolocalització que, mitjançant la determinació de la posició geogràfica d’un dispositiu mòbil, facilita la gestió operativa i la reacció en les tasques de seguretat, a més de millorar la protecció dels vigilants.

Un millor servei al client
El canvi en els uniformes implica a tots els vigilants de seguretat que realitzen servei a les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia, Lleida-la Pobla, a l’explotació de Montserrat i a les dependències operatives de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (oficines corporatives, Centre Operatiu de Rubí i els tallers de Martorell).

Aquest canvi forma part del conjunt d’accions del Nou Model de Seguretat aplicat a FGC des de l’any 2015, un model que vol millorar la capacitat de resposta dels vigilants, obtenir una major resolució d’incidències, reduir els actes incívics i assolir una millor atenció al client en incidències de seguretat.