El metro donarà servei ininterromput del dijous 22 al diumenge 25 de setembre i funcionarà per tant 91 hores seguides

TMB0119 de setembre del 2016
Amb motiu de les Festes de la Mercè 2016, que tindran lloc del 22 al 25 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús dels transports públics en els desplaçaments als llocs on es duran a terme les activitats programades. Per això, TMB aporta tota la seva infraestructura de transport, i reforça i adapta els horaris de les línies de metro i autobús que donen servei als principals escenaris de la festa.

91 hores de metro non-stop
A causa de les nombroses activitats programades al carrer, que poden afectar el trànsit de superfície, TMB recomana especialment l’ús del metro per desplaçar-se fins als diferents emplaçaments de la festa. En aquest sentit, el metro funcionarà sense interrupció les nits del dijous 22, divendres 23 i dissabte 24 de setembre, per afavorir la mobilitat en transport públic i poder desplaçar-se també durant les nits sense necessitat de vehicle privat. Així, de dijous a diumenge el metro oferirà 91 hores de servei continuat, els trens circularan des de les 5 de la matinada de dijous, 22 de setembre, fins a les 12 de la nit del diumenge 25.

Igualment es reforçarà la seguretat, la neteja i el servei habitual de metro amb més atenció al públic durant determinades hores del dia en aquelles línies i estacions de la xarxa que, en funció dels actes programats en els diferents escenaris de la ciutat, tinguin una més gran afluència d’usuaris.

A més, una quarantena de línies de bus es reforçaran amb cotxes addicionals les tardes dels dies 24 i 25 de setembre, amb motiu dels diversos actes programats. També ampliaran capacitat les línies que donen servei al passeig Marítim els vespres dels dies 23 i 24, amb motiu de l’exhibició pirotècnica.

Reforços a Montjuïc i per al Piromusical
Amb motiu de les activitats programades al Castell de Montjuïc, s’ha previst un reforç especial del servei d’autobusos que cobreix la muntanya els dies 24 i 25 que consistirà en la circulació de vehicles articulats amb intervals d’uns cinc minuts a la línia 150 (Pl. Espanya – Castell de Montjuïc), entre les 10.30 i les 22 hores.

Per al Piromusical, una de les cites més multitudinàries de les festes i que tindrà lloc diumenge, 25 de setembre, a l’avinguda Maria Cristina, TMB reforçarà les línies 1 i 3 de metro (estació d’Espanya) i aplicarà les mesures necessàries per mantenir el servei previst a les línies d’autobusos que travessen la plaça d’Espanya. La xarxa funcionarà fins a la mitjanit, pel fet de ser diumenge i vigília de dia laborable.

Amb motiu de les festes i de manera extraordinària, el pròxim cap de setmana TMB facilitarà informació actualitzada de l’estat del servei a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que el dia 24 estarà actiu i monitoritzat de les 12 del migdia a les 7 del vespre i diumenge 25 des de les 5 de la tarda fins a la mitjanit.

Per a més informació sobre els transports públics per accedir als diferents escenaris de les festes de la Mercè 2016, es podrà consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.