FGC instal·la un desfibril·lador a l’estació de Balaguer

FGC2GÉs la primera estació de la línia Lleida-la Pobla que compta amb aquest tipus d’aparell per atendre aturades cardíaques
Els agents d’estacions d’FGC han rebut formació específica per tal de poder utilitzar correctament els nous dispositius

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha instal·lat un aparell desfibril·lador extern semiautomàtic (DESA) a l’estació de Balaguer (Noguera) de la línia Lleida-la Pobla per poder atendre qualsevol persona que tingui una aturada cardíaca o certes arítmies cardíaques greus que poguessin posar en perill la seva vida.

Els agents d’estació de Ferrocarrils han rebut formació específica per poder fer un ús correcte dels DESA. Tot i això, en cas d’emergència, tothom pot fer-ne ús per assistir a algú altre amb la seguretat què si la descàrrega no és necessària no es produirà.
Trucada al 112
El mètode d’utilització d’aquests desfibril·ladors és senzill. Tan bon punt es treu els aparells del seu armari, generen una trucada automàtica al telèfon 112 i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques acudeix directament al lloc on hi ha instal·lat el desfibril·lador.

L’estació de Balaguer se suma així a les estacions de Pl. Catalunya (línia Barcelona-Vallès) i Pl. Espanya (línia Llobregat-Anoia) de Ferrocarrils, que ja compten amb un desfibril·lador cadascuna des de l’abril del 2015. La intenció de la companyia és estendre progressivament aquests dispositius en molts més punts de la xarxa d’FGC.