Modificació del servei a la línia Barcelona-Vallès per les millores a l’estació de Sarrià

FGC2GDel 25 de juliol al 30 de setembre hi haurà alteracions a les línies S1, S2, S5, S55 i L6 amb motiu de les obres d’adaptació a les persones amb mobilitat reduïda de l’estació de Sarrià i d’altres actuacions de millora de la infraestructura.
Entre el 13 i el 16 d’agost el servei de trens entre les estacions de Plaça Catalunya i Baixador de Vallvidrera quedarà interromput i es donarà servei substitutori per carretera.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) modificarà el servei de les línies del Metro del Vallès entre el 25 de juliol i el 30 de setembre com a conseqüència de les obres d’adaptació per a les persones amb mobilitat reduïda a l’estació de Sarrià així com d’altres actuacions de millora de la infraestructura. Els clients hauran de tenir en compte diferents alteracions en el servei:

Entre el 25 de juliol i el 30 de setembre:
Els trens de la línia L6 (Reina Elisenda) circularan entre Pl. Catalunya i Sarrià, entre el 25 i el 29 de juliol, i entre el 29 d’agost i el 9 de setembre, només en hora punta. Fora de l’hora punta, els festius i a partir del 12 de setembre, el servei de la línia L6 se suprimirà.
A la mateixa L6, se suprimirà la circulació de trens entre Sarrià i Reina Elisenda. Es recomana utilitzar les línies d’autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) números 66 i 68 i el Nitbus N7.
Les línies S1 (Terrassa) i S2 (Sabadell) s’aturaran a totes les estacions, excepte en hora punta.
Les línies S5 (Rubí) i S55 (Universitat Autònoma) s’aturaran a totes les estacions excepte en hora punta. Durant el mes d’agost aquestes línies no circularan.
A les línies S1 i S2 les nits de divendres i de dissabte, i la nit del 14 d’agost, entre les 00.00 hores i les 02.30 hores, els trens només circularan entre les estacions de Sant Cugat i Terrassa o Sabadell. En el tram entre Pl. Catalunya i Sant Cugat, FGC oferirà servei substitutori amb autobús fins a les 02.30 hores, i es recomanaran serveis de transport alternatius.

Dies 13, 14, 15 i 16 d’agost:
El servei de trens entre les estacions de Pl. Catalunya i Baixador de Vallvidrera estarà interromput.
El servei de les línies S1 i S2 s’iniciarà a l’estació de Baixador de Vallvidrera i finalitzarà a Terrassa i Sabadell, respectivament. En el tram entre Pl. Catalunya i Baixador de Vallvidrera, FGC oferirà servei substitutori amb autobús i es recomanaran serveis de transport alternatius.

De l’1 al 18 d’agost:
Servei interromput al Funicular de Vallvidrera. FGC oferirà servei alternatiu per carretera.

FGC Obres Estacio Sarria 2016
Compromís amb les persones amb mobilitat reduïda

Tot aquest conjunt d’alteracions en el servei responen, a banda d’algunes actuacions puntuals de revisió i millora de la infraestructura en diferents punts de la xarxa, a les obres de millora que el Departament de Territori i Sostenibilitat està realitzant a l’estació de Sarrià per adaptar-la a les persones amb mobilitat reduïda. L’actuació consisteix en la remodelació de la platja de vies per fer-hi una gran andana central i la instal·lació de tres ascensors.

En concret, es durà a terme la supressió d’una de les quatre vies i la construcció, aprofitant l’espai alliberat, d’una gran andana de 10,5 metres d’ample on s’instal·larà un ascensor que arribarà fins al vestíbul. A l’altre extrem de les dues andanes que quedaran, es col·locaran dos ascensors més que les connectaran amb un pas inferior existent entre elles, de manera que tots els recorreguts quedaran adaptats.

D’altra banda, s’inaugurarà un nou servei de tren llançadora a Reina Elisenda, una de les línies amb més freqüència de pas i més usuaris que començarà a operar a partir del dia 1 d’octubre.

97% d’estacions adaptades
El 97% de les estacions d’FGC estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. En el cas de la línia Barcelona-Vallès 34 de 36 estacions ja estan adaptades i el 100% dels trens són accessibles. Una vegada finalitzin les obres a Sarrià i El Putxet, tota la línia serà accessible.

Les obres a El Putxet, que van començar al març consisteixen en l’ampliació de l’edicle de la plaça de Joaquim Folguera per fer possible la instal·lació d’un ascensor al seu interior. Aquest elevador connectarà amb el pas existent sobre les vies i amb l’andana descendent. L’ascensor de connexió amb l’andana ascendent es col·locarà a l’altre extrem del pas superior.

En aquest enllaç podeu veure un vídeo amb les actuacions que s’estan duent a terme a les estacions de Sarrià i El Putxet .

Més informació: FGC