Rull: “L’Estat ha actuat de manera unilateral amb la Sagrera i això no es pot repetir”

TerritoriSostenibilitatGeneralitat i Ajuntament demanen la creació d’una comissió específica que vetlli cada mes per l’estat de les obres i un pla econòmic i financer per desbloquejar el projecte.
Rull diu que les dues administracions catalanes han aportat recursos i sòl mentre que l’Estat “ha aturat les obres sense donar cap explicació”

D’esquerra a dreta, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, el conseller Rull, l’alcaldessa Colau i la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, després de la reunió de la societat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha denunciat la unilateralitat amb què l’Estat ha actuat en les obres de l’estació de la Sagrera i ha reclamat la creació d’una comissió específica que vetlli pel projecte. Rull ha comparegut juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després del consell d’administració de Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV), que s’ha reunit aquest dimarts a Barcelona per primera vegada des del juliol de 2013. Rull ha manifestat que “l’Estat no pot continuar actuant de manera unilateral en un projecte tan important com l’estació de la Sagrera, que té un impacte considerable tant per als veïns i com per a la qualitat del servei”.

Per a Rull, durant els dos anys i mig en què no s’ha convocat el BSAV, hem estat absolutament desconnectats de tot allò que passava i s’han pres decisions orientades a aturar les obres sense donar cap explicació i això no es pot repetir”. Un període de temps durant el qual, no obstant això, Generalitat i Ajuntament “han complert aportant recursos i sòl”, ha recalcat. “El BSAV és una societat on l’Estat hi té el 50%, l’Ajuntament el 25% i la Generalitat l’altre 25%. No som espectadors i, per tant, no es poden prendre decisions unilaterals”, ha dit.

Per tot això, Rull ha explicat que de la reunió Generalitat i Ajuntament han demanat la creació d’un grup específic de treball, que es reuneixi cada mes, per fer un “seguiment exacte del projecte” així com un pla econòmic i financer “viable i cert” amb l’objectiu de “posar en marxa tots els aprofitaments urbanístics, perquè sense això és impossible poder atendre les obres amb garanties”.