Barcelona exigeix que la xarxa de Rodalies es dignifiqui i es facin efectives millores de manera inmediata

AJUNTAMENT DE BARCELONA. Nota de premsa

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana, Ada Colau, afirma que tenir unes Rodalies dignes no pot esperar més i que Barcelona no s’aturarà fins que siguin una realitat.
Colau ha participat avui a l’acte reivindicatiu que s’ha fet a Sant Feliu de Llobregat amb municipis metropolitans per tal de reclamar al Ministeri de Foment i a ADIF que s’executin les inversions pendents.

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau, ha participat avui a l’acte reivindicatiu ‘Ara Rodalies. Tots junts per exigir-hi millores’, que han convocat els Ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat per reclamar al Ministeri de Foment i a ADIF que s’executin les inversions pendents.

En aquest marc, Ada Colau ha assegurat que és “de justícia i de sentit comú” tenir unes infraestructures bàsiques i en condicions, i ha recordat que el sistema de Rodalies ja té pressupost, que són els impostos de la gent que treballa i que ha de fer servir Rodalies i per tant, “no només mereixem i demandem sinó que exigim que aquestes infraestructures es dignifiquin i es facin efectives de manera immediata”.

Colau ha afirmat que “Barcelona no vol ser una capital arrogant ni centralista, sinó un municipi germà que en condicions d’igualtat demani i exigeixi les mateixes condicions per a tothom” i en aquest sentit, ha explicat que Barcelona es mobilitzarà al costat d’alcaldes i alcaldesses tantes vegades com calgui.

“Aquelles institucions, com la de l’Estat, que abandonen aquestes infraestructures no només estan sent injustes, estan essent profundament miops i ineficaces” ha dit Colau, que ha afegit que si volem sortir de la crisi aquestes infraestructures “són bàsiques pel desenvolupament econòmic del país”. L’alcaldessa ha explicat que per justícia social, per motius ambientals, econòmics, i pel dret a la mobilitat i al transport és evident que aquestes Rodalies dignes no poden esperar més. “No ens aturarem i no pararem fins que siguin una realitat”.

Colau també s’ha referit a la unitat d’acció de veïns i veïnes, ajuntaments, Àrea Metropolitana i Generalitat de Catalunya. “Aquí hem fet un front comú, i aquest front comú és imparable, d’aquí poc hi hauran eleccions a l’Estat i que sàpiga el govern que surti de les properes eleccions, sigui quin sigui, que aquí trobarà un territori més unit que mai i més inflexible que mai”, ha reblat.