FGC i Serveis Ferroviaris de Mallorca signen un conveni de col·laboració per millorar la mobilitat

FGC2GSFM logo20/05/2016.Les dues entitats públiques treballaran per  operar en la gestió eficient dels seus serveis i infraestructures, aprofitant les seves experiències i competències.
Els àmbits de col·laboració, dins del sector ferroviari, inclouen la tecnologia, la construcció, l’explotació, el manteniment, el proveïment, la gestió, els estudis o l’exportació de coneixements.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i el Director-Gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Mateu Capellà, han signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en la gestió eficient i eficaç dels seus serveis i infraestructures, amb la finalitat de contribuir a la millora de la mobilitat dins del seu territori d’implantació.

Les dues empreses públiques, que ja han mantingut relacions en activitats de transport de viatgers amb anterioritat amb èxit, tenen interès en establir una cooperació a llarg termini. Entre els àmbits de col·laboració hi haurà la tecnologia, la informació, la documentació, la formació, les missions d’experts, assistència tècnica, compartició d’estudis, treballs, instal·lacions i proveïments, divulgació i manteniment de patrimoni històric i la cooperació industrial. A més, en el marc d’aquesta col·laboració, s’ha acordat posar en marxa un grup de treball per potenciar els ferrocarrils turístics a la Mediterrània.

Serveis Ferroviaris de Mallorca és una entitat pública que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears. Des de 1994 s’encarrega de gestionar les línies de ferrocarril i metro de l’illa de Mallorca i està formada per un equip de treball d’unes 180 persones.