Territori i Sostenibilitat licita l’ampliació de l’andana de l’estació de Provença

TerritoriSostenibilitat20/04/2016
La plataforma per als viatgers sentit Sarrià, molt saturada a les hores punta, passarà de tes a vuit metres en el tram més proper al vestíbul de Rosselló
Aquestes obres a Ferrocarrils de la Generalitat, amb un pressupost de 7,5 milions d’euros i una durada de dos anys, començaran al segon semestre d’enguany

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres d’eixamplament de l’andana sentit Sarrià de l’estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat per dotar-la d’una major capacitat i pal·liar els problemes ocasionats per l’elevada concentració d’usuaris que rep, que en hora punta frega les 4.700 persones (nombre de viatgers diaris entre les 8.00 i les 9.00 hores). Aquesta actuació, amb un pressupost de 7,5 milions d’euros, també millorarà els fluxos de mobilitat a l’estació ja que l’entrada es farà per unes noves escales d’accés a l’andana ampliada. Es preveu que les obres comencin al segon semestre d’enguany i que tinguin una durada de dos anys.

El projecte contempla l’ampliació de l’andana mitjançant la construcció d’una galeria subterrània que anirà paral·lela a la volta de l’estació. La plataforma passarà dels 3 metres actuals fins als 8 metres en el tram de 27 metres més propers al vestíbul de Rosselló.

El projecte també inclou una millora important en l’accessibilitat a l’estació, que evitarà la congestió que es produeix actualment a les escales d’accés a l’andana. Es construirà una nova entrada a la part ampliada de l’andana, amb escales fixes i ascensor, que millorarà els fluxos de mobilitat i evitarà l’acumulació de viatgers que es dóna ara.

Segona estació amb més passatgers
L’actuació també preveu la construcció de dues sortides d’emergència, una al xamfrà de Balmes amb Rosselló, i l’altra al carrer Rosselló així com la modificació de part del vestíbul per accedir a les noves escales i ascensor.

L’estació de Provença d’FGC està situada sota la calçada del carrer Balmes de Barcelona, entre els carrers de Rosselló i Provença. Disposa de dos vestíbuls, un sota la cruïlla de Balmes i Rosselló i l’altre, sota la cruïlla de Balmes i Provença; i de dues andanes de 90 metres de longitud i una amplada útil de 3 metres. Per aquesta estació circulen trens de les línies urbanes L6 i L7 (Plaça Catalunya-Reina Elisenda i Plaça Catalunya-Avinguda Tibidabo, respectivament), i del Metro del Vallès (S1, S55, S5 i S2).

L’estació, que rep més de 8,6 milions de passatgers a l’any, és la segona en volum d’usuaris de tota la línia Barcelona-Vallès, després de Plaça Catalunya. La freqüència de pas dels trens en hora punta és de 112 segons.