L’alcaldessa diu que l’obertura del nou tram de la L9 és un pas més cap a la “ciutat metropolitana” i una oportunitat per millorar la vida dels veïns i veïnes

Ajuntament de Barcelona.- NOTA DE PREMSA

L’alcaldessa lloa la “fita conjunta” aconseguida amb cooperació de les administracions per facilitar, també, els desplaçaments diaris als milers de treballadors i treballadores de la Fira, Mercabarna, el Mas Blau i l’aeroport del Prat

Colau recorda l’aposta del govern municipal per fer la connexió del tramvia per la Diagonal i la necessitat de seguir amb la construcció del metro fins a la Zona Franca.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat avui a la inauguració del nou tram de la L9, que enllaça la Zona Universitària amb l’aeroport del Prat, i que es posa en marxa avui a partir de les 15 hores.

Durant el seu parlament, després de viatjar en metro acompanyada del president Carles Puigdemont i els alcaldes de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat fins a l’aeroport del Prat, l’alcaldessa ha assegurat que aquesta línia de metro és un “un nou pas cap a la construcció de la ciutat metropolitana”, millorant la interconnectivitat entre els barris del Prat de Llobregat, l’Hospitalet i Barcelona”, i facilitant també els desplaçaments als treballadors i treballadores de la Fira, Mercabarna, el Mas Blau i les instal·lacions de l’aeroport del Prat.

L’alcaldessa ha subratllat la importància que les administracions públiques apostin pel transport públic, perquè les ciutats puguin preservar la qualitat de l’aire, garantint el dret a la mobilitat de les persones que hi viuen., i millorant la qualitat de vida dels ciutadans.

En aquest sentit, ha recordat l’aposta del govern municipal per fer la connexió del tramvia per la Diagonal, així com seguir implementant la xarxa ortogonal dels busos, i per seguir amb la construcció del metro fins a la Zona Franca. Colau ha celebrat que el govern de la Generalitat hagi decidit iniciar els treballs per a fer-ho realitat.