Territori i Sostenibilitat participa a l’assemblea general del projecte europeu de mobilitat sostenible “My Way”

TerritoriSostenibilitatEl Departament presentarà a l’octubre la nova app multimodal My way, que es testarà amb usuaris reals

El projecte està format per 14 socis de 7 països com Alemanya, Itàlia, França, Grècia i el Regne Unit

El Departament de Territori i Sostenibilitat participa ahir i avui a l’assemblea general del projecte europeu de mobilitat sostenible My Way, que s’està celebrant a Berlín. El My Way, que acaba ara a finals d’any, és un programa de recerca per desenvolupar una app per a iOS i Android per planificar desplaçaments amb transport públic i privat. El projecte s’emmarca dins del 7è Programa marc de recerca de la UE.

El My Way és un projecte europeu on hi participa Catalunya a través del Departament de TES. Va començar al setembre de 2013 i en formen part 14 socis (entre ells l’associació de ciutats i regions europees Polis) d’altres 6 països (Alemanya, Itàlia, Txèquia, Grècia, França i el Regne Unit). Les proves pilot es realitzaran principalment a Catalunya, i també a Berlín i Trikala (Grècia).

En el cas català, el Departament presentarà aquest proper mes d’octubre tant el projecte europeu My way com l’app desenvolupada per a Android i iOS per tal que es pugui testar amb usuaris reals fins a finals d’any. Aquesta nova app serà multimodal, incloent l’oferta de transport públic a tot Catalunya i les seves combinacions amb cotxe, moto i bicicleta. Així mateix, inclourà un apartat on l’usuari podrà crear el seu perfil definint les seves preferències, com ara si es decanta per rutes a peu o en bici, o si té o no vehicle particular. L’app farà servir aquestes preferències per calcular les rutes i oferir el resultat.

Finalment, entre altres novetats, si l’usuari ho accepta, l’app farà un seguiment de la ruta i l’avisarà en cas d’incidència.