Renfe modifica la seva oferta de trens de Llarga Distància al Corredor Mediterrani per obres del tercer carril

Renfe01Entre l’1 d’agost i el 6 de setembre durant la primera fase de les obres
· L’oferta de serveis Euromed i Talgo és manté, encara que es modificaran horaris
· No prestaran servei quatre Intercity setmanals, dos per sentit entre la Comunitat Valenciana i Barcelona els caps de setmana
· Els canvis al servei de Rodalies de Catalunya són mínims i comporten lleugeres modificacions en cinc trens

Tarragona, 24 de juliol de 2015 (Renfe).
Entre l’1 d’agost i el 6 de setembre, Renfe modifica la seva oferta de trens que circula a través del Corredor Mediterrani amb motiu de la primera fase de les obres del tercer carril entre València i Castelló que durà a terme Adif. Posteriorment hi haurà una segona fase de les actuacions amb data de finalització prevista pel 14 de desembre.

L’operador mantindrà l’oferta de serveis Euromed i Talgo, tot i que, es produeix un increment del temps de viatge d’entre 5 i 10 minuts de mitjana. Aquesta modificació alterarà les hores de sortida i arribada d’aquests trens.

L’oferta global de places es veurà afectada només els caps de setmana per la supressió de quatre serveis Intercity a la setmana, dos per sentit, que circulen entre la Comunitat Valenciana i Barcelona.

Finalment, en Llarga Distància, l’execució d’aquestes actuacions obliga a Renfe a suprimir la circulació del Trenhotel Barcelona-València-Granada. Els clients podran viatjar en AVE des de Barcelona fins a Antequera per transbordar en autobús fins a Granada.
Renfe lamenta les molèsties que pugui ocasionar als viatgers aquest tipus de modificacions horàries i alteracions de l’oferta habitual, que són necessaris per permetre els treballs d’infraestructura. Els trens afectats pels transbordaments podran patir retards. Pels recorreguts en autobús no s’admetran bicicletes ni animals domèstics.

Afectació a cinc trens de Rodalies de Catalunya
Amb la finalitat de poder compatibilitzar els treballs amb el servei ferroviari, s’ha fet necessària la implantació de limitacions temporals de velocitat i ajustaments dels temps de viatge de determinats trens durant el seu termini d’execució per tal de garantir la seguretat, tant de les obres, com de la circulació ferroviària.

Així, la programació establerta ha permès mantenir l’oferta actual de trens Regionals que enllacen Barcelona amb Tortosa. D’aquesta manera només es produeixen lleus modificacions a la R16 i l’RT2.

Aquests trens són:
R16Estació de França 10.47-Tortosa 13.20 Dissabte i festius Modifica parada L’Hospitalet de l’Infant a les 12.38 (Anteriorment arribava 12.41). Fins aquesta estació estalvia tres minuts, i manté el mateix temps de viatge al recorregut total.
R16 Estació de França 11.14 – Tortosa 13.34 De dilluns a divendres modifica l’horari d’arribada a Tarragona a les 12.22 (Anter. 12.21) i a Cambrils 12.45 (anteriorment a les 12.44).
R16Tortosa 19.23 – Estació de França 21.55 Festius Modifica el seu horari d’arribada a Barcelona Sants a les 21.42 a Passeig de Gràcia a les 21.48 i a Barcelona Estació de França a les 21.57. S’incrementa en només 3 minuts el temps de viatge
R16 Ulldecona 19.06 – Estació de França 22.22 Diari Aquest tren passa a circular diàriament de dilluns a diumenge.
RT2 L’Hospitalet de l’Infant 12.23 – L’Arboç 13.24 Modifica la seva sortida a les 12.25 així com l’a seva arribada a les estacions de Montroig del Camp 12.30, Cambrils 12.34 i Salou 12.40. S’escurça el temps de viatge total en 2 minuts.

Tota la informació sobre horaris i freqüències es pot consultar al web www.renfe.com i al telèfon 902 320 320, i específicament els serveis de Rodalies al 900 41 00 41 i web rodaliesdecatalunya.cat