Territori i Sostenibilitat finalitza les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de l’L3 de Poble Sec

TerritoriSostenibilitatEls treballs han consistit en la instal·lació de tres nous ascensors per a comunicar les andanes, el vestíbul i el carrer.
L’actuació ha comptat amb una inversió de 2 MEUR.

Metro L3 Poble Sec
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat els treballs d’adaptació a persones amb la mobilitat reduïda de l’estació de l’L3 de Poble Sec, ubicada a l’avinguda del Paral·lel de Barcelona. Les obres han comptat amb un pressupost de 2 MEUR. L’actuació s’ha concentrat al vestíbul costat carrer Manso de l’estació i ha inclòs la instal·lació de tres ascensors per a comunicar els diversos nivells de l’estació; un per a comunicar el carrer –en concret, al costat muntanya­– amb el vestíbul i dos per a connectar el vestíbul amb cadascuna de les andanes.
D’altra banda, s’ha reordenat l’espai del vestíbul tot formant unes rampes que permeten superar el desnivell entre les barreres de validació i els ascensors. D’aquesta manera, l’actuació ha comportat una completa reorganització dels espais del vestíbul afectat per les obres.

121 estacions adaptades
Amb l’estació de Poble Sec, 121 estacions de les 139 del global de la xarxa de Metro, són ja accessibles a persones amb la mobilitat reduïda, la qual cosa suposa el 87%. Actualment, estan en execució les obres corresponents a l’adaptació de les estacions de l’L1 de Rambla Just Oliveres, a l’Hospitalet de Llobregat, i de Poble Nou de l’L4, així com les estacions de Collblanc de l’L5 i Zona Universitària de l’L3, que quedaran adaptades amb l’entrada en servei del tram de l’L9 a l’aeroport, prevista pel febrer que ve. L’adaptació de les estacions restants es troben en fase de projecte.