La campanya “Endolla’t a Ferrocarrils” arriba a la línia Barcelona-Vallès

FGC2G· Ferrocarrils estén l’ús d’endolls a l’interior dels trens a la línia Barcelona-Vallès per carregar qualsevol aparell electrònic durant el trajecte.
· L’energia utilitzada per la càrrega prové directament d’energia que es recupera de la circulació dels trens.
· La campanya “Endolla’t a Ferrocarrils” s’emmarca dins de l’estratègia d’FGC de promoure el concepte d’Smart Train.

Endolla’t a Ferrocarrils
Amb la finalitat de seguir oferint un servei integral al client, FGC dóna un pas endavant amb la instal·lació d’endolls per a l’ús general dels clients a l’interior dels trens de la línia Barcelona-Vallès, en una segona fase de la campanya “Endolla’t a Ferrocarrils”, que es va iniciar el juliol del 2013 amb la instal·lació d’endolls a tots els trens de la línia Llobregat-Anoia.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir un servei complementari al propi viatge i convertir el transport públic en una extensió de l’espai personal de treball, estudi i lleure dels usuaris.

Els endolls s’estan instal·lant en tots els cotxes dels 19 trens de la sèrie 113 i els 5 de la sèrie 114, sumant en total 536 punts de connexió a la línia Barcelona-Vallès. Aquests prop de sis-cents endolls fan possible la càrrega de qualsevol aparell electrònic durant el trajecte, ja sigui per treballar o entretenir-se, sense despeses econòmiques ni d’energia. Aquesta iniciativa ha estat possible amb la col·laboració de l’empresa SIMON.

L’energia utilitzada per carregar els terminals prové directament d’energia que es recupera durant la circulació dels trens. Els motors que realitzen la tracció a l’hora de frenar realitzen la funció de generadors, transformant l’energia cinètica en energia elèctrica aprofitable per als propis sistemes auxiliars del tren: climatització, control, enllumenat i endolls, entre altres. La regeneració redueix sensiblement les despeses de manteniment i consum del fre mecànic.

Amb una tensió de 220V, els endolls són totalment segurs. L’única condició per al seu ús és cedir l’endoll un cop finalitzada la càrrega, i es recomana que els infants no els utilitzin sense la supervisió d’un adult.

Amb aquesta innovació també es vol fomentar el correcte ús dels aparells electrònics dins els trens. De manera continuada, FGC impulsa campanyes de civisme destinades a fomentar el respecte cap a la resta d’usuaris que inclouen, entre altres mesures, l’ús d’auriculars per escoltar música.

El concepte Smart Train
Aquesta iniciativa s’emmarca dins el concepte Smart Train que FGC promou com una estratègia transversal i un factor de dinamització. Al voltant d’aquest concepte s’agrupen un seguit d’iniciatives i solucions innovadores per aconseguir una gestió ferroviària intel·ligent i seguir projectant FGC com a empresa innovadora i eficient.

En aquests moments, FGC està desenvolupant actuacions en àrees com la mobilitat, el client i la societat, la seguretat, el medi ambient i l’energia, i el govern i l’economia. Alguns d’aquests projectes estan plenament operatius i altres estan en diferents fases de desenvolupament.