FGC i l’Obra Social “la Caixa” personalitzen l’estació d’Av. Tibidabo.

FGC2GFGC i l’Obra Social “la Caixa” personalitzen l’estació d’Av. Tibidabo i creen un nou bitllet combinat per visitar CosmoCaixa.

· L’estació de l’L7 d’FGC es personalitza amb elements característics del CosmoCaixa, com el popular Bosc Inundat i el planetari 3D.
· A les andanes i vestíbul de Pl. Catalunya (entrada Bergara) de la mateixa L7 es convertiran en un tast del Museu de la Ciència de l’Obra Social ”la Caixa” amb la instal·lació de diversos elements del museu.
· Amb el bitllet combinat, els visitants del museu podran accedir des de l’estació de Pl. Catalunya fins a la d’Av. Tibidabo en nou minuts utilitzant la línia L7 d’FGC.

El president de Ferrocarrils de Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i la directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán, han presentat avui la personalització de l’estació Av. Tibidabo de la L7, amb elements característics del Museu de la Ciència. El conveni signat per a aquest acord inclou també la creació d’un nou bitllet combinat que inclou el transport amb FGC i l’entrada al museu. Aquesta és la segona estació d’FGC que es personalitza, després de la de Provença amb la Pedrera el març de l’any passat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és doble: fer més accessible el Museu de la Ciència de l’Obra Social ”la Caixa” i divulgar el coneixement científic a tothom i atraure nous clients a la xarxa d’FGC. Per tal d’aconseguir-ho, l’acord inclou la personalització de l’estació d’Av. Tibidabo, la creació del bitllet combinat entre FGC i CosmoCaixa, així com la realització d’accions promocionals dels continguts dels centres de l’Obra Social ”la Caixa”.

Un tast de CosmoCaixa a la línia L7 d’FGC
Diversos mòduls de la sala permanent (que aniran canviant periòdicament), el singular Bosc Inundat i el planetari 3D són alguns dels elements que ja formen part de les estacions de Pl. Catalunya i Av. Tibidabo d’FGC, amb la finalitat de familiaritzar els usuaris d’aquesta línia amb el fascinant món de la ciència.

Durant els primers mesos de col·laboració, el mòdul de la Sala de la Matèria de CosmoCaixa ‘Esferes, fractals, espirals, hexàgons… Les formes de la natura’ dóna la benvinguda a l’estació de Pl. Catalunya (entrada per Bergara). S’hi explica que la forma esfèrica emergeix amb facilitat quan no hi ha cap direcció privilegiada a l’espai i que, per això, tots els estels i els planetes són rodons.

D’altra banda, a l’andana de la línia L7, els usuaris trobaran les imatges de la Lucy, Australopithecus afarensis que va viure ara fa 3,3 milions d’anys, considerada un dels nostres ancestres, que convida tothom a visitar i descobrir el seu origen i també els homínids presents a CosmoCaixa.

A l’estació d’Av. Tibidabo els usuaris que transitin per les andanes podran passejar pel Bosc Inundat i submergir-se en plena Amazònia, a més de fer un viatge per l’univers gràcies a les imatges de gran format que hi trobaran instal·lades.

Nou bitllet combinat per visitar CosmoCaixa amb FGC
L’acord signat entre FGC i l’Obra Social ”la Caixa” incorpora també la creació d’un nou bitllet combinat, el Combinat CosmoCaixa, que inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació d’Av. Tibidabo des de qualsevol punt de la línia Barcelona-Vallès d’FGC i l’accés a l’edifici de CosmoCaixa. El bitllet també té una modalitat per a escolars, amb visita guiada al museu.

Aquest nou bitllet combinat se suma a l’oferta de Turistren d’FGC (www.turistren.cat), que inclou tot un seguit de bitllets combinats per arribar amb FGC a les estacions de destinació i visitar diferents museus, espais arquitectònics i de gran valor històric, i espais de lleure.

A més d’aquests packs combinats, Turistren també ofereix als usuaris d’FGC diferents propostes que es poden visitar fàcilment amb el tren, com la Pedrera, el Museu d’Història de l’Hospitalet de Llobregat, el Mercat de Pagès de Sant Vicenç dels Horts, el castell de Claramunt, el castell de Gelida, el Parc Natural de Collserola, el Mercantic de Sant Cugat del Vallès o els museus de Martorell.

L’oferta lúdica d’FGC s’amplia, a més, amb totes les activitats de la divisió de Turisme i Muntanya d’FGC, a través de les estacions de muntanya, els cremalleres i funiculars i els trens turístics.

CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de l’ Obra Social “la Caixa”
Situat al peu del Tibidabo, en ple districte del coneixement, el Museu de la Ciència de l’Obra Social ”la Caixa”, amb 35 anys d’història, és un dels centres més moderns d’Europa i un dels més visitats a la ciutat. En els últims 10 anys, han visitat el centre 8 milions de persones. CosmoCaixa és un espai dedicat a estimular el coneixement científic i la participació directa dels visitants, amb una àmplia oferta pensada per a tots els públics: escolar, familiar i de la comunitat científica.