Restablerta la circulació ferroviària en el trajecte Figaró-La Garriga

Renfe02· Els trens de la línia R3 recuperaran progressivament el seu servei habitual
· A les 08.00 ja s’havia normalitzat el servei a la línia R4 en el tram Sabadell-Terrassa-Manresa

Barcelona, 10 de desembre de 2014
A les 10,55 hores, s’ha restablert la circulació ferroviària en el tram Figaró-La Garriga, el que permet recuperar el servei de la línia R3 (L’Hospitaltet-Puigcerdà per Vic) en tot el seu recorregut. Progressivament s’aniran recuperant els horaris habituals. D’aquesta forma, s’ha normalitzat el servei a la xarxa de Rodalies de Barcelona afectada pel temporal de vent d’ahir dimarts, després que, a les 08.00 hores, s’hagi recuperat el trànsit en les condicions habituals en el trajecte Sabadell-Terrassa-Manresa.

Per procedir a les tasques d’encarrilament del tren afectat per l’envestida d’un arbre a Figaró, Renfe ha enviat al punt d’un equip d’Integria format per 10 persones així com equipament específic per aquestes situacions, com un camió bivial, encarriladores i gats hidràulics.

Una vegada retirat el tren, diversos equips de 27 tècnics especialitzats d’Adif que han treballat per torns i amb el suport de maquinària de via, han procedit a fer les reparacions a l’infraestructura, consistents en la reposició d’un tram de 80 m de via i d’un pal de la catenària, a més d’altres operacions, entre les que destaca la retirada de fins a 35 arbres en el tram La Garriga-Planoles. D’aquests, 15 estaven sobre la via i els altres 20 a les proximitats i amb risc de caiguda imminent. També ha participat personal de Protecció Civil i Seguretat, Circulació i altres departaments d’Adif.

Durant l’afectació, Renfe ha comptat amb un dispositiu de 50 autocars i personal d’informació i atenció al client

Tram Sabadell-Terrassa-Manresa
Poc abans de les 08.00 hores s’ha restablert el servei amb normalitat per les dues vies en el trajecte Sabadell-Terrassa-Manresa que també s’havia vist afectat pel temporal de vent provocant la caiguda d’arbres sobre la via i afectacions al sistema d’electrificació. En aquest tram, s’han retirat 10 arbres i s’han reposat 120 m de catenària. Per aquestes tasques s’han mobilitzat 28 tècnics d’Adif i dues vagonetes d’electrificació.

Adif i Renfe informen de les afeccions al servei a través de megafonia de trens i estacions, personal d’informació i atenció al client, transmet, comptes @rodalies, @renfe i @adif_es, així com al telèfon 900 41 00 41 i als webs rodaliesdecatalunya.cat, renfe.com i adif.es.