La Generalitat adjudica les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de Poblenou de l’L4 de metro

TerritoriSostenibilitatEls treballs consistiran en la instal·lació de tres nous ascensors per comunicar el vestíbul amb les andanes i el carrer
L’actuació comportarà una inversió d’1,8 MEUR i es preveu que s’iniciï durant el primer trimestre de 2015

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’empresa pública Infraestructures.cat, ha adjudicat les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L4 de metro de Poblenou, ubicada al carrer Pujades de Barcelona, entre els carrers de Bilbao i Lope de Vega. Els treballs comptaran amb un pressupost d’1,8 MEUR i es preveu que comencin durant el primer trimestre de 2015.

Aquesta obra, que té un termini d’execució de 18 mesos, inclou la instal·lació de tres ascensors i la generació de rampes per comunicar els diversos nivells de l’estació amb itineraris accessibles. Un comunicarà el carrer amb el vestíbul (al xamfrà dels carrers Bilbao i Pujades) i dos més uniran el vestíbul amb cadascuna de les andanes.

Així mateix, el vestíbul es remodelarà completament, amb una redistribució i optimització dels espais, una nova cabina per al cap d’estació, màquines validadores i mobiliari. Finalment, s’executarà el recreixement d’andanes per tal d’eliminar el desnivell existent amb els combois

El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda 120 de les 139 estacions que té la xarxa de Metro de Barcelona, el que suposa que un 86% ja són totalment accessibles. Ara mateix estan en obres l’estació de Rambla Just Oliveras (L1) i la de Poble Sec (L3). L’adaptació de les estacions restants es troben en fase de projecte.