Es completa la millora de l’accessibilitat de carrer a vestíbul a l’estació de l’L1 de Just Oliveres

TerritoriSostenibilitatL’ascensor que fins ara comunicava el pas superior que creua les vies amb el carrer també connecta des d’ahir amb el vestíbul.

Els treballs per adaptar completament l’estació a persones amb mobilitat reduïda continuaran fins a la primavera vinent, i obligaran a tancar l’accés costat Can Serra a partir d’avui.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha completat els treballs que han permès ampliar la connexió de l’ascensor exterior existent a l’estació de l’L1 de Just Oliveres, que comunicava el carrer amb la passarel·la que creua les vies d’ADIF, fins al vestíbul. Les obres s’estan duent a terme en el marc del projecte d’adaptació d’aquesta estació a persones amb mobilitat reduïda, al costat de l’estació de Rodalies de l’Hospitalet de Llobregat, a la cruïlla de la Rambla Just Oliveras i l’avinguda Josep Tarradellas.

Paral·lelament, continuen les obres a dins del vestíbul, per tal d’executar la instal·lació dels dos nous ascensors que comunicaran fins a les andanes, i completar, així, la millora de l’accessibilitat a aquesta estació. Precisament, els treballs obligaran a partir d’avui a tancar un dels dos accessos a l’estació de l’L1, el corresponent al costat Can Serra, de manera que els viatgers hauran d’utilitzar la passarel·la i creuar les vies per accedir per l’altre costat, fins al final de les obres.

Es preveu que l’obra finalitzi la propera primavera, amb un cost aproximat de de 2,3 MEUR.

Accessibilitat de la xarxa de Metro
L’Hospitalet de Llobregat compta en total amb 12 estacions de la xarxa de Metro, 10 de les quals ja són totalment accessibles. A més de la de Rambla Just Oliveras, resta pendent la de Collblanc, que quedarà adaptada amb la posada en funcionament del tram de l’L9 de l’aeroport.

En total de la xarxa de Metro, 120 estacions de 139 existents són ja accessibles a persones amb mobilitat reduïda, la qual cosa suposa el 86%.