El transport públic de TMB, a punt per al Nadal 2014 a Barcelona

TMB01Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un dispositiu de Nadal semblant al d’anys anteriors, amb la finalitat de facilitar els desplaçaments durant les festes. L’oferta de bus i metro s’adaptarà a les característiques especials d’aquestes dates, en què disminueix la demanda de transport per motius laborals i d’estudis, però s’incrementen els viatges amb destí o origen a les zones comercials, així com les visites a familiars i les sortides de lleure.

Els autobusos comencen els reforços dissabte vinent, dia 6, primer festiu comercial d’aquest desembre.

Autobusos
S’aplicarà un reforç selectiu de línies d’autobusos que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials, els dies 6, 8 i 21 de desembre, festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes. També s’augmenta la capacitat de transport d’algunes línies dotant-les de vehicles articulats.

Cal tenir en compte que el dimecres 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22 hores.

Metro
El metro serà un cop més l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques. Els dies feiners es mantindrà l’oferta normal d’hivern, cosa que proporciona capacitat de transport adequada tant en hora punta com en la resta de franges horàries.

Com és habitual, els dissabtes i la nit de Cap d’Any, la que va del dimecres 31 de desembre al dijous 1 de gener, el metro donarà servei de manera continuada. El diumenge 7 de desembre, pel fet de ser vigília de festiu, el servei es prestarà fins a les 2 de la matinada.

D’altra banda, el dimecres 24 de desembre, vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà a les 23 hores.

Tall a la L9 del 6 al 8 de desembre
Recordem que aquest cap de setmana llarg, del 6 al 8 de desembre, el servei de metro de la L9 quedarà interromput entre Bon Pastor i Can Peixauet, amb motiu de la segona fase de les tasques de manteniment que du a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat des del 25 de novembre passat. Els usuaris disposaran d’un servei especial d’autobús que cobrirà el trajecte entre totes dues estacions amb el mateix horari que el metro, inclòs el servei continuat de la nit del dissabte.

Fins dilluns a la nit continuarà la divisió en dos en el recorregut de la L10 entre La Sagrera i Gorg, per al qual caldrà canviar de tren a l’estació de Bon Pastor.

A partir de dimarts, dia 9, al matí, el servei a les línies 9 i 10 tornarà a ser l’habitual.

Més informació: www.tmb.cat