Xavier Trias: “La L9 es convertirà en l’autèntic metro de la zona del Baix Llobregat”

AJUNTAMENT DE BARCELONA.- NOTA DE PREMSA

L’alcalde i president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila i l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, circulen en el primer tren en proves pel tram de l’L9 a l’Aeroport de Barcelona, que entrarà en funcionament el primer semestre de 2016

L’alcalde de Barcelona i president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que el pròxim tram de l’L9 que entrarà en servei, entre Zona Universitària i l’Aeroport de Barcelona- el Prat, es convertirà en l’autèntic metro del Baix Llobregat”.

Trias ha acompanyat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, en el viatge del primer comboi que ha iniciat el període de proves del pròxim tram de l’L9 que entrarà en servei, entre Zona Universitària i l’Aeroport de Barcelona- el Prat.

“Tindrem un mitjà de transport extraordinari, que connectarà Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i l’aeroport de Barcelona, que entrarà en funcionament el 2016. En aquests temps, molt difícils econòmicament, això serà realitat gràcies a la il·lusió, la feina, i el treball de molta gent que creu en aquest projecte, de caire metropolità”.

“Com alcalde de Barcelona, sempre reivindico més, l’entrada en funcionament del tram de la Zona Franca, però avui ens hem de felicitar tots per l’inici de les proves en aquest ramal de l’Aeroport, que és fruit de l’esforç increïble que estan fent la conselleria i les empreses constructores”. Trias ha reconegut que “fa dos anys això semblava impossible, no ens ho hauríem cregut i ara veiem que és una realitat”.

Aquest tram ara en proves de l’L9, entre Zona Universitària i l’Aeroport de Barcelona- el Prat, entrarà en servei el primer semestre de 2016; abastarà 20 quilòmetres i comptarà amb 15 estacions fins a la T-1 de l’aeroport, amb una previsió de 23 milions de viatgers anuals.